Amar Dedić seli u Madrid?

Gdje ima dima...

Amar Dedić seli u Madrid?

H. Zilić

Bh. reprezentativac Amar Dedić (20) po svemu sudeći mogao bi biti jedna od glavnih priča ovo ljeto u fudbalskoj Evropi kada je u pitanju njegov novi klub. Sjajne igre u dresu Slazburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine mladog beka su stavile na ozbiljnu mapu.

Dedić se već povezivao sa Manchester Unitedom, Brigthonom, Borussijom Dortmund, čak je u igri i Barcelona, a sada stižu nove informacije.

Naš reprezentativac je na radaru Atletico Madrida prenose pojedini mediji u Austriji i čini se da Jorgandžije prve kreću u akciju, tačnije sa ponudom na adresu Salzburga.

Da u ovoj priče ima i dima pokazuju i podaci transfermarkta koji je upravo Atletico izdvojio kao favorite za dovođenje Dedića.

Ranije se pisalo o interesu Brightona, ali teško je povjerovati da bi engleski tim imao šanse u utrci sa Atleticom.

Priča oko Manchester Uniteda je trenutno ohladila pa je Atletico prvi favorit, a navodno bi već u junu krenuli u pregovore oko Dedićevog transfera.

Oglasi

"Takve špekulacije mi ništa ne znače. Lijepo je tako nešto pročitati, ali ja sam fokusiran samo na Salzburg. Ne bi bilo dobro da previše razmišljam o tome. Ovdje želim osvajati titule i to je sasvim jasno", komentarisao je Dedić razna pisanja o njegovom transfer.

Očigledno je čvrsto na zemlji i primjer pravog profesionalca, a da li će ga fudbalski put odvesti u Madrid ovo ljeto staje nam da vidimo.

Odlični desni bek ove sezone je nastupio u 33 utakmice. Ostvario je učinak od dva pogotka i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Amar Dedić je ugovorom za austrijski klub vezan do ljeta 2027. godine, trenutna vrijednost mu je deset miliona eura, a u klubu vjeruju da će po završetku sezone cifra biti još veća.

Teško da će ga Salzburg zadržati, ali ono što je sigurno je to da će tražiti mnogo više novca od pomenutih deset miliona eura kolika mu je tržišna vrijednost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi