Nezapamćeno iživljavanje zaboravljenog asa Reala nad nabildanim Fernandom Torresom

Legenda Atletica doživjela tešku bruku

Nezapamćeno iživljavanje zaboravljenog asa Reala nad nabildanim Fernandom Torresom

A. Čaušević

Fernando Torres je jedan od onih igrača koji su po okončanju karijere doživjeli značajnu transformaciju pa je tako Španac radio na mišićnoj masi te se El Nino iz mršavca transformsao u krupnog bodybuildera. 

Fernando Torres, bivši fudbaler Atletico Madrida, i Alvaro Arbeloa iz Real Madrida susreli su se na terenu u brojnim prilikama tokom svojih karijera te su imali niz žestokih okršaja.

Na terenu su se zajedno sretali kao protivnici, ali i kao saigrači u španskoj reprezentaciji. Sada se obojica nalaze na klupama ekipa omladinskih škola voljenih klubova, odnosno Atletica i Reala.

Torres je već dvije godine trener Atletico Madrid Juvenila, dok Arbeloa sa svoje strane prvu sezonu sjedi na klupi kao trener iste kategorije Reala.

Minulog vikenda obojica su nalazila klupama u omladinskom madridskom derbiju gdje Kraljevi su uspjeli pobijediti ekipu Rojiblanco rezultatom 5:0 te tako ostvariti tri boda prednosti i gol-razliku u svoju korist na tabeli.

Arbeloa i Torres iz igračkih dana gdje su imali niz žestokih duela, a bili su i saigrači u reprezentaciji Španije

Ono što je najviše privuklo pažnju korisnika društvenih mreža je velika fizička razlika između Arbeloe i Fernanda Torresa. U svoje vrijeme kao nogometaši obojica su imali sličnu tjelesnu građu, mršavu fizionomiju i veliku visinu.

Oglasi

Otkako su objesili kopačke o klin, Torres ne prestaje trenirati u teretani i dobijati kilograme, a nije prvi put da su korisnici interneta u čudu zbog građe bivšeg napadača Liverpoola i Chelseaja.

"On je od 'dječka' postao poput neko australskog huligana", komentarisao je jedan korisnik Twittera dok je drugi dodao: "Torres je jači od zatvorene pistacije", još jedna od komentara glasi: "Torres izgleda kao novozelandski ragbijaš".

Real Madrid razbio je Atletico u omladinskom derbiju i to u direktnom duelu za tituluji. Ekipa Arbeloe nije dala nikakvu šansu ekipi Fernanda Torresa te su na kraju upisali ubjedljivu pobjedu kojom su dva kola kraja praktički osigurali naslov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi Kraljevi su od prvog zvižduka preuzeli kontrolu nadu utakmicaom Torresovi izabranici su se solidno branili u niskom bloku i čekali su svoju priliku iz kontre, ali Real im nije dao nikakvu mogućnost da nešto urade.

Torres možda sasvim dovoljno vremena provodi u teratani, međutim očigledno je da će ubuduće će isto toliko pažnje morati posvetiti i izučavanju fudbalskih taktika...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi