Kakav Dedić? Strašan Dedić! Zmaj s kapitenskom trakom na ruci uništio Hartberg!

Dva gola i asistencija bh. dragulja

Kakav Dedić? Strašan Dedić! Zmaj s kapitenskom trakom na ruci uništio Hartberg!

E. Ganibegović

Prvak Austrije, Red Bull Salzburg, stigao je do uvjerljive pobjede od 1:5 na gostovanju kod Hartberga u 4. kolu austrijske Bundeslige, a apsolutno je epitet igrača utakmice ponio desni bek ove ekipe i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Amar Dedić.

Dedić, koji je i kapiten Salzburga, u 16. minuti je asistirao za vodstvo svog tima, a pogodak je postigao Gloukh.

Da ne ide sve tako glatko gostima u ovom susretu pobrinuo se Entrup koji donosi izjednačenje Hartbergu u 45. minuti, ali to je bilo sve što je ovaj tim danas napravio. U drugom poluvremenu Dedić je prebacio u petu brzinu i spasa im nije bilo.

Prvo je Konate donio novo vodstvo Salzburgu u 47. minuti, da bi tri minute kasnije Dedić povećao vodstvo na 1:3.

Nakon samo 14 minuta Amar Dedić stiže do svog drugog pogotka danas, a konačnih 1:5 je u 76. minuti postavio Koita.

Dedić je, jasno, ponio epitet igrača utakmice. Osim dva gola i asistencije, imao je tri kreirane šanse, pet od pet uspješnih driblinga, sedam od osam dobijenih duela i sedam oduzetih lopti...

Oglasi

Za Dedića su ovo bili prvi golovi ove sezone u Bundesligi, te druga asistencija. Svakako da raduje njegova dobra forma pred novo okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Salzburg je prvi na tabeli s maksimalnih 12 bodova, a prati ih Gazibegovićev Sturm s dva manje. Hartberg je na sedmoj poziciji sa sedam poena.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Peto kolo Dediću i ekipi donosi gostovanje kod Wolfsbergera, dok će Hartberg ponovo igrati na domaćem terenu i to protiv Austrije Klagenfurt.

Top Komentari

Delminium
Dedić I Gazibegović su trenutno dva naša najbolja igrača.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi