Novo veliko priznanje za Amara Dedića

U sjajnoj je formi

Novo veliko priznanje za Amara Dedića

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Bh. desni bek Amar Dedić iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Salzburga, a kao šlag na tortu stiglo je novo veliko priznanje za njega.

Amar Dedić pravo je osvježenje u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i veliki zalog za budućnost, a da je odličan igrač pokazao je i u Salzburgu.

U najboljem austrijskom klubu je jedan od ključnih igrača, te je ove sezone s ovim timom stigao do titule prvaka u Austriji.

Ovaj 20-godišnji desni bek je u posljednjem kolu bio strijelac i asistent, te je na taj način direktno donio titulu Red Bull Salzburgu.

Ukupno je ove sezone na 37 nastupa postigao tri gola i dodao četiri asistencije, a nakon završene sezone stiglo je još jedno priznanje.

Naime, navijači Salzburga svojim su glasovima odlučili da mu dodijele nagradu za najboljeg igrača mjeseca maja.

Oglasi

Dedić je dobio 40,39% glasova, Seiwald je imao 24,34% glasova, Koita 20,34%, a Šeško 14,92%.

Ono što sada za Dedića slijedi jeste kraći odmor, a sedmog juna okupljanje fudbalske reprezentacije BiH u Zenici.

Naša selekcija će 17. juna gostovati kod Portugala u Lisabonu, a tri dana kasnije u Zenici dočekati Luksemburg, te je Dedić jedan od najvažnijih igrača.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Podsjetimo, za naš A tim do sada je nastupio pet puta, a 23. marta je u prvom kolu kvalifikacija postigao i svoj prvijenac protiv Islanda.

Postao je miljenik navijača Zmajeva jako brzo, taj status je stekao i u Salzburgu, a inostrani mediji neprestano pišu da bi mogao napraviti transfer u neki veliki evropski tim. Najviše se spominju Barcelona i Manchester United. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi