Amar Dedić je plan B Xavija Hernandeza
Amar Dedić je jedan od igrača koje Barcelona prati već određeni period (Foto: EPA)

Interes za bh. fudbalera

Amar Dedić je plan B Xavija Hernandeza

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić (20) tokom ljeta bi mogao napraviti veliki transfer. Fenomenalni desni bek RB Salzburga igra čudesan fudbal, a među brojnim klubovima s kojima se povezuje je katalonski velikan Barcelona i on je jedan od igrača o kojima razmišlja trener Xavi Hernandez.

Amar Dedić igra fenomenalan fudbal u dresu RB Salzburga. To je donijelo interes brojnih velikana, a među zainteresovanim za njegove usluge je ekipa Barcelone.

Katalonski velikan je u potrazi za kvalitetnim rješenjem na poziciji desnog beka. Nekoliko imena se povezuje s dolaskom na Camp Nou, a navodno je prvi izbor Xavija Hernandeza portugalski fudbaler iz Manchester Uniteda Diogo Dalot.

Njemu ugovor s Manchester Unitedom ističe u junu 2024. godine. Saradnja vjerovatno neće biti nastavljena i to Barcelona namjerava iskoristiti kako bi ga dovela u svoje redove.

Ako to ne uspiju okrenut će se drugim opcijama. Katalonski mediji pišu da je reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić plan B kod Xavija Hernandeza zbog relativno male cijene po kojoj bi dobili igrača visokog kvaliteta.

Cijena bh. fudbalera na trižištu je 10 miliona eura. Barcelona ima fenomenalne izvještaje o njegovim nastupima na stolu i to će rukovodstvo kluba itekako uzeti u razmatranje.

Oglasi

Njegova mladost i mogućnost enormnog napretka dodatni su plus za katalonski klub i vidjet ćemo šta se na kraju desiti u ovoj situaciji.

Amar Dedić ove sezone igra odličan fudbal u redovima austrijskog velikana. Odigrao je 34 utakmice i ima učinak od dva gola i tri asistencije.

Pored Barcelone ovaj 20-godišnji defanzivac povezivao se još s Manchester Unitedom, Milanom, Brightonom, Borussijom iz Dortmunda, Atleticom iz Madrida...

On je ugovorom za austrijski klub vezan do ljeta 2027. godine, a nedavno je o interesu velikih klubova za njegove usluge rekao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Takve špekulacije mi ništa ne znače. Lijepo je tako nešto pročitati, ali ja sam fokusiran samo na Salzburg. Ne bi bilo dobro da previše razmišljam o tome. Ovdje želim osvajati titule i to je sasvim jasno."

Dedić je postao i standardan član fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ubrzo je stekao status miljenika navijača i u pet odigranih utakmica postigao je jedan pogodak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koba84
Nebi otiso u Barcu nema sanse. Igrace neki spanski supak cak i da si bolji
2 0
FudbalskiZnalac
Ne lupajte gluposti ???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi