Bosanac spasio Hrvata: Dok je utakmica trajala Dedić jednim potezom pokazao ko je šef!

Scena na meču Benfica - Salzburg

Bosanac spasio Hrvata: Dok je utakmica trajala Dedić jednim potezom pokazao ko je šef!

A. Čaušević

Amar Dedić je pružio vrhunsku partiju u dresu Salzburga u prvom kolu nove sezone Lige prvaka. Prvak Austrije je pobijedio Benficu sa 0:2, a bh. reprezentativac je bio među najboljim na terenu. 

Dedić ove sezone predvodi Salzburg kao kapiten, a iako mu je mu je 21 godina pokazao je zašto je pravi vođa svoje ekipe na terenu.

Krajem prvog poluvremena u nezgodnom duelu završili su Lucas Gourna - Douth i potencijalni reprezentativac Hrvatske, Petar Musa.

Musa je bio taj koji je izvukao deblji kraj. Dok je Hrvat na terenu tražio zrak, Gourna-Douth je nastavio sa igrom kao da se ništa nije desilo pošto sudija nije svirao kraj.

Poslije toga je na scenu odmah stupio Dedić koji je digao ruku, dozvao svog saigrača i rekao mu da prestane s igrom što je na kraju on i uradio. Scenu pogledajte ovdje.

I engleski komentatori su pohvalili ponašanje bh. reprezentivca za kojeg su rekli da je napravio fair-play potez tražeći da se igra zaustavi.

Oglasi

Inače, nakon impresivne partije ni Salzburg nije propustio priliku da pohvali Dedića za kojeg je imao samo riječi hvale.

"Kapiten. Lider. Sigurno će biti legenda. Amar Dedić, ozbiljno poštovanje", naveli su iz austrijskog kluba na Twitteru.

Pošto je još uvijek na početku karijere odlični desni bek je dobio veliku odgovornost da kao kapiten predvodi Salzburg i za sada svoj posao odrađuje odlično.

Austrijanci su do sada u svijet poslali nekoliko velikih zvijezda kao što su Sadio Mane ili Erling Haaland, a koliko god to zvučalo ambciozno i Dedić bi mogao njihovim stopama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Novi ljubimac bh. nacije ima sve predispozicije da postane bek svjetske klase i na pravom putu je da to i u radi. 

Inače, sa pobjedom(0:2) Salzburg se doveo u odličnu situaciju pred nastavak grupne faze jer grupa u kojoj su još Inter i Real Sociedad je sve osim lagana.

Top Komentari

Prazina
Hrvat Roko Šimić dao gol i asistirao. Amar Dedić fenomenalan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi