Sprema li se jedan od najvećih transfer u historiji bh. fudbala? Dedić glavni akter, navijači jasni!

Sprema li se veliki transfer?

Sprema li se jedan od najvećih transfer u historiji bh. fudbala? Dedić glavni akter, navijači jasni!

A. Čaušević

Od 1. septembra će zvanično u Bayernu početi era bez Hasana Salihamidžića jer će od tada funkciju sportskog direktora početi da obnaša Cristoph Freund. 

Freund je do sada odličan posao radio u Red Bull Salzburgu koji se stekao epitet kluba koji odlično razvija mlade igrače i trasira im put ka velikanima.

U proteklih šest godina odličan posao na poziciji sportskog direktora Bavaraca je radio Salihamidžić s kojim je raskinuta saradanja na kraju prošle sezone.

Freunda očekuje dosta zahtjevan i odgovoran posao, a pojedini navijači Bayerna su već počeli sa uslovima kada su u pitanju transferi.

U razgovoru za austrijski Sky Sport 46-godišnjak je kazao kako mu nije u planovima dovoditi igrače iz njegovog bivšeg kluba, barem ne za sada.

Oglasi

"To mi nije u planovima. Radi se o ekstremno dobim igračima koji imaju dosta potencijala, sa dobrim karakterom, ali upitno je da li odmah njihov naredni korak može biti Bayern", rekau je Freund.

Nakon tog citata odmah su se počeli javljati navijači Bayerna koji su od novog sportskog direktora zatražili dovođenje Amara Dedića.

Dedić koji je za kratko vrijeme postao ljubimac i neka vrsta heroja pristalica bh. reprezentacije je sigurno među kvalitetnijim desnim bekovima Evrope.

Ovaj 21-godišnjak je minulog vikenda na meču protiv Wolfsbergera nosio i kapitensku traku RB Salzburga i jasno je da u austrijskom klubu s njim imaju velike planove.

Već neko vrijeme se spominjao kao moguće pojačanje Barcelone i Atletico Madrida te nekih klubova iz Premiershipa i pitanje je prijelaznog roka kada će ostvariti neki zvučni transfer.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Transferi Salihamidžića u Bayern, Mehe Kodre u Barcelonu, Elvira Baljića u Real, Miralema Pjanića u Juventus, Edina Džeke u Manchester City su među najvećim u historiji BiH, a nema sumnje da bi se na toj listi našao i eventualni prelazak Dedića u najveći njemački klub. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Ako Bog podari zdravlja Amaru, buće on ubrzo svjetska klasa od igrača. Biće jedan od najboljih desnih bekova na Svijetu
2 2
Drakula
Kakve veze bh fudbal ima sa Dedicem. Ima reprezentacija ali bh fudbal on vidio u zivotu nije. Ovakvi igraci se ne mogu napraviti u BiH nego inostrane drzave koje ulazu u igrace i sport.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi