Dedić: Postio sam, vjera mi broj 1!
Video:Dino Kurbegović

Junak pobjede nad Islandom

Dedić: Postio sam, vjera mi broj 1!

A. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Amar Dedić je pružio svoj najbolji meč u dresu reprezentacije i pokazao da je igrač koji će u narednom desetljeću biti jedan od lidera ekipe.

Dedić je dao značajan doprinos kod prva dva gola koje je zabio Rade Krunić, dok je u nastavku postigao lijep gol za konačnih 3:0

"Ovo je zasluga ekipe, što smo se borili od prve minute, ostavili smo srce na terenu, možemo biti zadovoljni, ali moramo nastaviti dalje."

Veoma mi je drago, dao sam sve od sebe. Pokušavam da svaku utakmicu dam sve od sebe. To mi je motiv, drago mi je zbog ekipe, pa tek onda za mene.

Nakon što je postigao gol Dedić je podigao dres i uputio ramazansku čestitku svim muslimanima.

"Postio sam, vjera mi je broj 1", odgovorio je bek RB Salzburga na pitanje da li je postio na dan utakmice protiv Islanda.

Oglasi

Iako mu je tek 20 godina već je dočekao da mu skandira cijelo Bilino polje, tačnije oko 9.000 navijača koliko ih je bilo na tribinama.

"Prelijep osjećaj, kao mali sam gledao reprezentaciju, imam velike ciljeve u reprezentaciji, tako da moramo ovako nastaviti", završio je odlični desni bek.

Iako rođen u Austriji, Dedić je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije BiH, a nastup protiv Islanda mu je bio treći za A nacionalni tim naše zemlje. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već sada se može reći da je zacementirao svoje mjesto u stratnoj postavi te da će u narednoj deceniji sigurno biti jedna od najvećih uzdanica naše selekcije. 

Dedić slovi za jednog od najperspektivnijih desnih bekova na svijetu i generalni dojam je da će prije ili kasnije ostvariti transfer u neku od Ligu petica. Nedavno je produžio ugovor sa RB Salzburgom do 2027. godine i jasno je da plan austrijskog prvaka da njegovom prodajom zaradi odličan novac. 

Top Komentari

makelele
Dobar momak, svaka čast roditeljima, odgojili su pravog viteza.
12 0
Sadko
Allah te nagradio, obradovao si naciju
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi