Imamo još jednog igrača svjetske klase: Postigao golčinu, pa čestitao ramazan i dobio žuti karton

Sjajan gol

Imamo još jednog igrača svjetske klase: Postigao golčinu, pa čestitao ramazan i dobio žuti karton

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vodi sa 3:0 protiv Islanda na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Od početka na terenu u Zenici dominiraju izabranici novog selektora Faruka Hadžibegića i trenutno imaju potpuno zasluženih 3:0.

Prvih 45 minuta obilježio je veznjak Milana Rade Krunić sa dva gola, no oba puta je kod tih golova s desne strane probijao i ubacivao sjajni Amar Dedić.

Talentovani desni bek Salzburga dominira večeras, da bi potom u 64. minuti fantastično pogodio lijevom nogom za 3:0.

Nakon razornog udarca i sjajnog gola, podigao je dres i na majici poslao poruku povodom početka Ramazana, a zatim je dobio žuti karton.

Dedić je već sada na meti brojnih evropskih timova i navodno su ga nedavno pratili skauti Manchester Uniteda, a partija protiv Islanda samo će pomoći da se poveća njegova cijena i da se dodatno primakne velikom klubu.

Prema svemu sudeći, on će već na ljeto da napusti Austriju i Salzburg  gdje je trenutno neizostavan član prve postave.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Amar Dedić je u ovoj sezoni eksplodirao, postao je nezamjenjiv na desnoj strani najboljeg kluba u Austriji, a zacementirao je i mjesto uz desnu aut liniju u A-reprezentaciji Bosne i Hercegovine zahvaljujući sjajnim izvedbama u utakmicama protiv Crne Gore i Rumunije.

Navijači BiH pozdravili su ga aplauzima i još jedan je u nizu vrhunskih bh. talenata koje očekuje velika budućnost. Nadamo se da ćemo svi zajedno na kraju otići na EURO 2024.

Top Komentari

Humac
Svjetske klasa?Olako napuhavanje igrača kakvih ima ne na stotine nego na tisuće u u Europi je smiješno.Još će puno drobe pojesti dok dokaže da je igrač a kamoli Svjetska klasa.I za Gvardiola kažu da je najskuplji štoper na Svijetu s 20 godina i...5 komada preko njegovih leđa zavali Halland.Gdje žive,u kojem Svijetu ovi navijački slijepci kad poslije jedne utakmice svašta lupetaju.Zbog takvih stvari BiH godinama nema rezultat.Misle takvi sve su to internacionalci koji igraju vani.A koja to reprezentacija u Europi bolja ili gora nije sastavljena od igrača koji igraju vani?Pa će onda kad se izgubi doći pljuvanje kad se ne razmišlja mozgom.To je najbolje osjetila jedna od rijetkih klasa od igrača kao što je Pjanić.Ni a od Svjetske klase nije hvaljenik u odnosu na takve ko što je Pjanić.Smijurija.
1 8
Eno30
Ma bravo momcino svaka ti cast Mubarek Ramazan tebi i tvojoj familiji
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi