Dedić vodi bitku za prvaka, ali sigurno su ga iznenadile riječi bivšeg bh. reprezentativca

Bitka za trofej

Dedić vodi bitku za prvaka, ali sigurno su ga iznenadile riječi bivšeg bh. reprezentativca

S. Mlaćo
U Austriji se vodi velika bitka za prvaka između Šturma i Salzburga, a upravo ova dva tima igraju za vikend.

Salzburg ima dva boda prednosti, te je sve otvoreno.

Bivši bh. reprezentativac Samir Muratović vjeruje da će do titule Šturm, te smatra da je vrijeme da ovaj klub bude prvak.

 Posljednji put to se desilo u sezon 2010/11, a sve je prokomentarisao na zanimljiv način.

Ističe da je imao jasnu poruku za bh. reprezentativca Amara Dedića koji nosi dres Salzburga.

Razilaze se Tuzla City i Samir Muratović - SportSport.ba

Oglasi

“Vidio sam ga prije nekoliko dana i rekao mu da neće biti prvaci. Vidio sam strah u njegovim očima“, rekao je Muratović.

“Za mene Šturm ima najbolji tim u Austriji trenutno“, dodao je popularni Murat koji je zaposlen kao skaut ovog kluba.

Kada je sam Dedić u pitanju, on je dobio brojne pohvale i mogao bi već na ljeto u nove izazove.

Posebno su špekulacije o njegovom odlasku iz Salzburga krenule nakon fenomenalne partije u Zenici koju je pružio protiv Islanda u okviru kvalifikacija za EURO.

Uspio je Dedić postići gol protiv Islanda, a to je bila samo kruna na njegove sjajne partije koje bi uskoro mogle doći na naplatu.

Oglasi

Austrijski medij uveliko piše o njegovom prelasku u Premiership, tačnije u ekipu Brightona koja je ove sezone najveće iznenađenje u ovoj ligi.

Vođeni De Zerbijem Galebovi zauzimaju sjajno sedmo mjesto i imaju na svom kontu 49 bodova, te ih samo četiri boda dijele od mjesta koje naredne sezone vodi u evropsko takmičenje.

Dedić bi im bio sjajno pojačanje posebno iz razloga jer su upravo na toj poziciji deficitirani, te su spremili ponudu za njega.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Trenutno tu igra Nizozemac Veltman koji je primarmo štoper i koji svoje zadatke ne obavlja baš onako kako je to želja menadžera.

Osim Brightona u posljednje vrijeme još neki klubovi su navodno pokazali interes za Dedića, a svakako da su najveći Barcelona i Manchester United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi