Salzburg upisao novi kiks, Gazibegović vratio Strum u borbu za titulu

Još jedna dobra partija Dedića

Salzburg upisao novi kiks, Gazibegović vratio Strum u borbu za titulu

H. Zilić

Uzbudljiva nedjelja je bila u austrijskoj Budnesligi gdje smo gledali dva duela 25. kola, odnosno trećeg kola Lige za prvaka. Dosta toga se zakomplikovalo u vrhu tabele što obećava paklen finiš sezone.

Salzburg je upisao novi kiks, ovaj put na svom terenu su remizirali sa LASK-om iz Linza rezultatom 0:0.

LASK je mogao i do trijumfa, ali nakon VAR-a poništen je pogodak Talovierova u 19. minuti susreta. U timu Salzburga naš Amar Dedić je odigrao cijeli susret i bio među najboljim pojedincima domaćeg tima.

Za Salzburg je ovo bio treći remi u posljednje četiri utakmice i nisu više sigurni u vrhu tabele. Sturm Graz se vratio u borbu za titulu, Salzburg sada ima 32 boda, a Sturm ima 30.

Tim iz Graza je danas u 25. kolu u gostima sa 2:0 savladao Austriu Klagenfurt.

Oglasi

Prvi pogodak za Sturm postigao je Horvat u 63. minuti, a prije toga Emegehi je nakon VAR-a poništen pogodak u 48. minuti, a Kiteshvili je promašio penal u 57. minuti utakmice.

Trijumf Struma ovjerio je bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović u šestoj minuti nadoknade za konačnih 2:0. Gazibegović je odigrao cijeli meč za Sturm.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Borba za titulu se sada dobro zakuhala i gledat ćemo dosta uzbuđenja do kraja austrijske Bundeslige.

U narednom kolu gledamo i derbi prvenstva, Sturm će dočekati Salzburg i ima priliku da eventualnim trijumfom preuzme lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti