Amar Dedić u Salzburgu do ljeta 2024. godine

Dobio novi ugovor i povjerenje kluba

Amar Dedić u Salzburgu do ljeta 2024. godine

E. Škorić

Talentovani bh. nogometaš Amar Dedić (17) dobio je novi ugovor u Red Bull Salzburgu.

Ovaj desni bek trenutno je član Salzburgove omladinske ekipe, ali je posuđen u Lieferingu za koji je u 2. ligi Austrije na 23 meča dao dva gola uz dvije asistencije.

"Drago mi je što smo se uspjeli produžiti s Amarom. On je dio Red Bull Akademije od 2015. godine i vrlo se dobro razvio s našom filozofijom. Uvjeren sam da ćemo s njim dobiti puno tijekom sljedećih nekoliko godina", kaže sportski direktor Red Bull Salzburga Christoph Freund.

"Vrlo sam zahvalan na ovoj prilici. Nije mala stvar naravno dobiti šansu tako rano. Želio bih zaigrati u timu Salzburga što je prije moguće i sve ću učiniti da se to ostvari", izjavio je Dedić.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Dedić je do sada sakupio 20 nastupa za mlađe selekcije bh. reprezentacije, ali nadamo se da će uskoro dobiti priliku da zaigra za U21 reprezentaciju BiH i uz to da će debitovati za prvi tim Salzburga.

Top Komentari

Keno
uff desni bek bi nam lego ko budali samar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi