Rođeni potvrdili rastanak sa nogometašem koji je u Mostaru prošao i ružne trenutke

Bio je optužen za silovanje, nije se naigrao, a sada odlazi

Rođeni potvrdili rastanak sa nogometašem koji je u Mostaru prošao i ružne trenutke

S. Mlaćo
FK Velež je danas potvrdio novi rastanak. Naime, član Mostaraca u narednom periodu neće biti Stephan Joel Barou.

Barou je iz Obale Bjelokosti, a u Mostaru se nije puno naigrao, pa je očekivano došlo do prekida saradnje. Jedno vrijeme Barou je proveo i u pritvoru jer je bio optužben za silovanje maloljetnice, no na kraju je utvrđeno da nije počinio prekršaj.

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerom Stephanom Joelom Barouom.

Stephane Joel Barou rođen je 21. decembra 2003. godine u Abidjanu. Iako se talentovani fudbaler Obale Slonovače našim Rođenima pridružio početkom 2022. godine, nakon uspješno realizovanih brojnih i neophodnih administrativnih procedura, članom mostarskih Crvenih i službeno postaje tek krajem septembra prošle godine.

U dosadašnjem dijelu sezone, dres Rođenih nosio je u 4 utakmice.

Fudbalski klub Velež Mostar našem Stephanu se najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos Klubu, te mu upućuje najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere“, istakli su iz FK Velež.

Oglasi

Barou neće biti posljednji koji napušta Velež.

Protiv hrvatskog niželigaša Neretvanca između ostalih nisu igrali Frane Ikić, Haris Ovčina i Amar Kvakić koji su u prvom dijelu sezone bili među glavnim osloncima tadašnjeg trenera Amara Osima.

Kao što je poznato novo rukovodstvo Veleža je odlučilo da sreže troškove, većina igrača se solidarisala sa novom klupskom politikom te je pristala na smanjenje plata, dok sa nekim i to nije slučaj.

Kvakić je jako blizu odlaska, dogovori oko sporazumnog raskida su u završnoj fazi i vrlo je izgledno da 20-godišnjak napušta Mostar.

Šta će biti sa Ovčinom i Ikićem? Za sada nema naznaka oko postizanja dogovara vezanim za smanjenje plata i teško je vjerovati da će putovati na pripreme u Tursku.

Dvojica zahvalnih defanzivaca nisu igrala protiv Neretvanca što je na neki način i jasan signal da ih tokom prvenstva neće biti u kombinacijama za utakmice.

Špekulisalo se i o odlasku Đorđa Pantelića. Brzonogi ofanzivac je na kraju pronašao zajednički jezik sa rukovodstvom te će i na proljeće igrati za Rođene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, protiv Neretvanca nije nastupio i Dino Hasanović, isključivi razlog izostanka borbenog veznjaka je povreda.

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi