Jesu li zvučna imena otpisana u Veležu?

Još jedan ispit do odlaska u Tursku

Jesu li zvučna imena otpisana u Veležu?

A. Čaušević

Velež je u prijateljskom duelu pobijedio Neretvanac iz Opuzena sa 7:0, ali je jasno da je pred Nedimom Jusufbegovićem i njegovim pomoćnicima još dosta posla da se dođe do željenog nivoa.

Nakon odigrane utakmice u izjavi za medije Jusufbgović je kazao da manje-više računa na sve igrače, međutim neka zvučna imena protiv Neretvanca nisu dobili priliku za igru.

Protiv hrvatskog niželigaša između ostalih nisu igrali Frane Ikić, Haris Ovčina i Amar Kvakić koji su u prvom dijelu sezone bili među glavnim osloncima tadašnjeg trenera Amara Osima.

Kao što je poznato novo rukovodstvo Veleža je odlučilo da sreže troškove, većina igrača se solidarisala sa novom klupskom politikom te je pristala na smanjenje plata, dok sa nekim i to nije slučaj.

Jusufbegović može biti zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema, ali je svjestan da je pred njim još dosta posla

Kvakić je jako blizu odlaska, dogovori oko sporazumnog raskida su u završnoj fazi i vrlo je izgledno da 20-godišnjak napušta Mostar.

Šta će biti sa Ovčinom i Ikićem? Za sada nema naznaka oko postizanja dogovara vezanim za smanjenje plata i teško je vjerovati da će putovati na pripreme u Tursku.

Oglasi

Dvojica zahvalnih defanzivaca nisu igrala protiv Neretvanca što je na neki način i jasan signal da ih tokom prvenstva neće biti u kombinacijama za utakmice.

Špekulisalo se i o odlasku Đorđa Pantelića. Brzonogi ofanzivac je na kraju pronašao zajednički jezik sa rukovodstvom te će i na proljeće igrati za Rođene.

Inače, protiv Neretvanca nije nastupio i Dino Hasanović, isključivi razlog izostanka borbenog veznjaka je povreda.

Trener Jusufbegović je najavio dovođenje novih igrača, potrebna su još minimalno dva do tri fudbalera. A jedan od njih bi mogao biti i Raphael Leai'.

Ovaj 19-godišnji napadač sa Solomonskih Ostrva je već nekoliko dana na probi. Dobio je priliku za igru protiv Neretvanca i nije razočarao.

Brz, agilan i agresivan Leai' je željan igre i dokazivanja. Postigao je i gol. Da li ga čeka potpis ugovora bit će poznato u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veležu do odlaska u Antaliju preostaje još jedan meč u Mostaru. Duel protiv Igmana će biti odigran u subotu.

Treba dodati da je mostarski klub dobio i novog predsjednika Skupštine. Na tu poziciju je imenovan Samir Sunagić, dok je za potpredsjednika izabran Salih Grbić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Pijacari...
2 8
nijepoznat
Cirkus od FK Vrapcica
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti