Bivši štoper Veleža se skrasio u Rumuniji

Amar Kvakić pronašao novi klub

Bivši štoper Veleža se skrasio u Rumuniji · Zvanično

Endin Čaušević

Mladi bosanskohercegovački defanzivac Amar Kvakić nakon pola godine uspio je pronaći novi angažman i karijeru će nastaviti u Rumuniji.

Kvakić je prvi dio prošle sezone proveo u Veležu, ali je ovaj 20-godišnjak početkom godine napustio Rođene nakon sporazumnog raskida saradnje.

Mladi defanzivac inače je ponikao u dresu austrijskog Seirsberga, a nakon toga igrao je za GAK, AKA Kapfenberg, FAC i Metalist iz kojeg je na ljeto prošle godine stigao u Velež.

Kvakić je u prvom dijelu sezone za Velež odigrao 14 utakmica, ali potom je iznenađujuće nakon svega šest mjeseci potpisao sporazumni raskid saradnje.

Bez kluba je bio pola godine, ali Kvakić je uspio da pronađe novi angažman i karijeru će nastaviti u Rumuniji.

Kvakić je potpisao za rumunski klub Universitatea 1948 i danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje.

✍️ Fotbal Club Universitatea 1948 anunță faptul că fundașul central cu dublă cetățenie, atât bosniacă, cât și austriacă,...

Posted by Fotbal Club Universitatea 1948 on Friday, June 30, 2023

Bh. defanzivac je s ovim klubom potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju da isti produži na još tri sezone ukoliko opravda očekivanja.

Također, Universitatea je potvrdila da će Kvakić na dresu nositi dres s brojem pet kojeg je prethodne tri godine nosio Jeremy Huyghebaert.

Kvakić je jučer već nastupio za novi klub u prijateljskom meču protiv Rot Weiss Ahlena kojeg je Universitatea dobila sa 1:0.

Top Komentari

Mostarac94
I njega menadzer dobro gura nema sta
1 0
user1676983629
Eto bolji su ovi što ih dovodi Alijagić,gdje ih samo nalazi od Nikakav,Kadrića......Prema ovom dečku je napravljena velika nepravda i otjeran je pošto vjerovatno nije plaćao pinku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi