Dojučerašnji igrač Prve lige FBiH: Memić je prvi asistent u Sloveniji, a Bravo prvi na tabeli

Igrao u Radniku iz Hadžića

Dojučerašnji igrač Prve lige FBiH: Memić je prvi asistent u Sloveniji, a Bravo prvi na tabeli

S. Mlaćo

Dojučerašnji igrač Radnika iz Hadžića Amar Memić sjajno je počeo sezonu u NK Bravo, s kojim zauzima prvo mjesto u najjačem rangu slovenskog fudbala. 

Memić je u slovenski klub prešao proteklog ljeta iz FK Radnik Hadžići, člana Prve lige FBiH.

Bravo nakon 11 kola ima 22 boda, dva više od Kopera i tri više od Olimpije iz Ljubljane. Velike zasluge za ove rezultate ima Memić, koji je s pet asistencija najbolji asistent lige, prema podacima Transfermarkta.

Memić je upisao 10 ligaških nastupa za Bravo, pri čemu je zabio i jedan gol, kada je u pobjedi nad Aluminijem (1:0) odlučio utakmicu. Jedini susret propustio je zbog povrede zgloba.

Slovenski mediji su ga zbog impresivnih nastupa već birali u najbolju ekipu kola.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ovo je veliki uspjeh za 20-godišnjeg ofanzivca, koji je do ovog ljeta igrao Prvu ligu Federacije BiH za Radnik iz Hadžića, gdje je zabilježio 27 nastupa, u kojima je upisao pet golova i sedam asistencija.

Memić je do sada nastupao samo za juniorsku reprezentaciju BiH, za koju je u četiri utakmice zabio jedan gol, a još uvijek čeka poziv selektora U21 reprezentacije BiH.

Top Komentari

user1582456981
E ako se ulizga Vici i njegovim piunima mozda i dobije poziv za U21 jer ne bira se po kvalitetu odavno vec.
0 0
Dtox
Skauting bhpl
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi