Sjajan transfer iz Prve lige FBiH: Dosadašnji fudbaler Radnika otišao u Sloveniju

Odličan posao

Sjajan transfer iz Prve lige FBiH: Dosadašnji fudbaler Radnika otišao u Sloveniju

A. Čaušević

Nisu baš rijetke pojave gdje igrači iz Prve lige FBiH odlaze u mnogo jaču ligu u inostranstvu. 

Kao primijer odlično odrađenog posla može se uzeti transfer Amara Memića koji je otišao iz Radnika u Bravo, petoplasiranu ekipu prvenstva Slovenije u prošloj sezoni.

Ovaj 20-godišnji napadač je sa slovenačkim klubom potpisao ugovor do 2023. godine, a danas su stigle i zvanične potvrde transfera.

Memić je u Radnik stigao na ljeto 2017. godine, a u našem klubu je igrao za juniore i prvi tim. Tokom boravka u juniorima dva puta je izabran za najboljeg igrača Omladinske lige Centar, u kojoj je osvajao i titulu najboljeg strijelca.

Za Hadžićane je odigrao 27 utakmica u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, pri čemu je postigao pet golova i podijelio osam asistencija.

Svojim igrama privukao je pažnju i juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je zabilježio četiri nastupa i zabio jedan gol.

MEMIĆ POTPISAO ZA NK BRAVO. SVE NAJBOLJE MEMA! Amar Memic je prešao iz Radnika u slovenski NK Bravo s kojim je...

Posted by FK Radnik Hadžići on Saturday, July 10, 2021
Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Memićev odlazak u ekipu koja je prošle godine bila peta u Sloveniji, veliki je uspjeh za naš klub te ovom prilikom upućujemo čestitke trenerima našeg kluba, kao i saigračima koji su doprinijeli razvoju 20-godišnjeg Memića.

Najveće čestitke zaslužuje Amar koji je pokazao da je uspjeh moguć uz naporan rad, a on je najveću istrajnost pokazao od aprila 2019. do januara 2020. godine kada se oporavljao od teške povrede ligamenata", saopšteno je iz Radnika.

Top Komentari

Comandini
Sretno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi