Amar Osim kandidat za trenera šampiona iz komšiluka

Ostvareni su nezvanični kontakti

Amar Osim kandidat za trenera šampiona iz komšiluka · Saznajemo

Admin Čaušević

Amar Osim bi se nakon nešto duže od pola godine pauze mogao vratiti trenerskom poslu i to van granica BiH nakon što su ostvareni prvi nezvanični kontakti sa klubom koji je nedavno doživio fijasko u Ligi prvaka. 

Osim je posljednji angažman imao na klupi Veleža s kojim je krajem prošle godine sporazumno raskinuo saradanju, a sada bi mogao put Crne Gore, tačnije u Podgoricu.

Kako SportSport.ba saznaje ostvareni su neformalni kontakti između Osima i podgoričke Budućnosti i na trofejni bh. trener kotira visoko na listi kandidata za trenera šampiona Crne Gore.

Eventualno preuzimanje kormila najpopularnijeg crnogorskog kluba je još uvijek na dugom štapu, ali interes Budućnosti definitivno postoji.

Budućnost je prošle sezone osvojila titulu prvaka, ali je u preliminarnoj rundi Lige prvaka doživjela debakl pošto je izgubila od prvaka Islanda, Breidablika sa nevjerovatnih 5:0.

Nakon fijaska na Islandu Miodrag Džudović je napustio kormilo, a potraga za njegovim nasljednikom i dalje traje.

Oglasi

Za novog sportskog direktora bi trebao biti postavljen Andrija Delibašić koji će prema nekim navodima biti i ključni čovjek za odabir novog trenera.

Očekuje se da novi trener bude imenovan brzo jer Budućnost čeka start prvenstva Crne Gore kao i utakmice 2. kola kvalifikacija Konferencijske lige protiv poraženog iz duela Struga - Žalgiris.

Inače, Osim je do sada imao dva inostrana angažmana pošto je radio u Japanu i Kataru, odnosno klubovima Jeff United i Al-Kharaitiyat.

Ovaj 55-godišnjak je u 2022. godini sjeo na klupu Veleža, a Rođene je vodio jednu polusezonu te je imao sasvim konkretne rezultate ako se uzme u ozbir tranzicioni period kroz koji je prolazio mostarski klub vezan za radove na stadionu Rođeni kao i promjene u klupskom rukovodstvu.

Reputaciju najboljeg trenera Premijer lige izgradio je na klupi Željezničara kojeg je vodio u tri različita mandata i na Grbavicu je donio čak devet trofeja.

Top Komentari

Drakula
Nema oca organizovanog kriminalca,pa ga ovi amateri zovu za trenera koji su ispali iz pretkolo prije pretkola prvog u ligi prvaka..
0 0
plemic
budućnosti će budućnost biti 2. liga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi