Crnogorski mediji na brutalan način ismijali bruku Budućnosti u Ligi prvaka

Deklasirani su u preliminarnoj rundi

Crnogorski mediji na brutalan način ismijali bruku Budućnosti u Ligi prvaka

Eldar Ganibegović

Prvak Crne Gore, Budućnost iz Podgorice, doživjela je sinoć bruku u finalnoj utakmici preliminarne runde Lige prvaka, nakon koje su ismijani od strane domaćih medija, konkretno CG Sporta.

Atletic Escalandes iz Andore bio je protivnik podgoričke Budućnosti u polufinalu preliminarne runde Lige prvaka i klub iz naše komšijske zemlje je to riješio u svoju korist rezultatom 3:0. 

U finalnoj utakmici sinoć su igrali protiv islandskog Briedbalika i nisu se dobro proveli. Prvak Islanda slavio je s čak 5:0.

Sve je bilo gotovo već nakon nešto više od pola sata igre. Einarsson i Sigurdsson pogađali su za 0:2 u petoj i 22. minuti.

Oglasi

Eyjolfsson je povećao na 0:3 i 29. da bi Gunnlaugsson u 33. minuti postavio rezultat 0:4 s kojim se otišlo na odmor.

Pokušao je crnogorski tim uvođenjem Brnovića, Mirkovića i Gaševića na startu drugog dijela promijeniti nešto, ali samo su u 74. minuti primili još jedan gol koji je postigao Svanthorsson.

Da stvar bude gora, u nadoknadi je Đuričković dobio drugi žuti karton i Budućnost se od Lige prvaka oprostila s igračem manje na terenu.

CG Sport, jedan od najpoznatijih crnogorskih medija, odlučio je brutalno ismijati blamažu prvaka svoje zemlje.

"Kadrovi sa večerašnjeg nastupa Budućnosti protiv Breidablika", opis je parodije koju su objavili. Pogledajte o čemu se radi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kadrovi sa večerašnjeg nastupa Budućnosti protiv Breidablika…. #ucl #fkbuducnost

Posted by CG Sport on Friday, June 30, 2023

Briedbalik se tako plasirao u prvo pretkolo Lige prvaka gdje će igrati dvomeč protiv Shamrock Roversa, a u drugom pretkolu boljeg iz ovog dvomeča čeka danski Kopenhagen.

Top Komentari

Mowzilla
Nemamo se mi sta kome smijati, mogla bi ista sudbina zadesiti i nase klubove, a nije da nije vec u proslosti...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi