Pritisni peticu i započni igricu: Bruka Budućnosti u pretkvalifikacijama za Ligu prvaka

Visok poraz i eliminacija

Pritisni peticu i započni igricu: Bruka Budućnosti u pretkvalifikacijama za Ligu prvaka

Esmer Oštraković

Ekipa Budućnosti iz Podgorice eliminisana je iz pretkvalifikacija za Ligu prvaka i to nakon visokog poraza od Breidablika od 5:0.

Katastrofalnu utakmicu odigrala je ekipa Budućnosti na Islandu protiv šampiona ove zemlje, Breidablika.

U finalnom duelu pretkvalifikacija za plasman u 1. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, Budućnost je poražena sa čak 5:0.

Katastrofa prvaka Crne Gore počela je u petoj minuti. Viktor Einarsson koristi dodavanje Eylofssona i preciznim udarcem pogaža za 1:0.

Breidablik prednost povećava u 22. minuti Opet je asistent Gisli Eyjolfsson, a pogodak za 2:0 postiže Stefan Ingi Sigurdson, a na tome se treba zahvaliti i lošoj reakciji odbrane Podgoričana.

U 28. minuti već je 3:0. Nakon dvije asistencije Gisli Eyjolfsson ovog puta pogađa mrežu prvaka Crne Gore i to na zaista fenomenalan način.

Oglasi

Poluvrijeme za zaborav kod Budućnosti završeno je u 33. minuti. Hoskuldur Gunnlaugsson preciznim udarcem s ivice kaznenog prostora pogađa za uvjerljivih 4:0.

U drugom poluvremenu viđen je još jedan gol. Igrala se 74. minuta kada je Svanthorsson pogodio za konačnih 5:0 na ovoj utakmici.

Naredni protivnik tima sa Islanda je irski prvak Shamrock Rovers, a to je sjajan žrijeb za ovu ekipu i imaju odlične šanse za prolaz dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Budućnost se definitivno obrukala i pobjeda protiv Atletic Escaladesa iz Andore od 3:0 u polufinalu definitivno je najviše što su mogli ove sezone.

Zaista je ovaj meč finala pretkvalifikacija nešto što će što prije u Podgorici pokušati da zaborave.

Top Komentari

Navijaci Borca kazu; Daj te nam Islandski Breidablik da se sa njim igramo kako mi hocemo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi