Osim: Definitivno skromnije izdanje nego jučer, ali su uslovi za igru bili dosta teži

Trener Plavih nakon Brotnja

Osim: Definitivno skromnije izdanje nego jučer, ali su uslovi za igru bili dosta teži

E. Čaušević

Željezničar je danas u prijateljskom susretu pobijedio ekipu Brotnja sa 2:0.

Plavi su u finišu meča uspjeli da slome otpor ekipe iz Čitluka i na kraju upišu novu pobjedu na pripremama u Hercegovini.

Nakon utakmice svoj komentar dao je i trener sarajevskog tima Amar Osim.

"Skromnije izdanje u odnosu na jučer? Definitivno. Mnogo teži uslovi za igru s protivnikom koji je maksimalno iskoristio pogodnosti terena i vremena da nas ometa u igri što nije zabranjeno naravno. Mi se nismo prilagodili definitivno u prvom poluvremenu uslovima i vremenu gdje je poluvrijeme prošlo onako, u drugom smo imali incijativu i tu nismo mogli lagano dati gol. Morali smo trenirati na blatu, svi su odigrali po 45 minuta. Sutra igramo opet utakmicu, u subotu igramo s Krupom što će biti ozbiljniji test. Teško je bilo igrati uz veliki vjetar koji je bio sve jači i jači kako je utakmica odmicala. Stanje terena je bilo takvo kakvo jest plus vjetar i plus kada nisi motiviran i dobiješ što dobiješ", rekao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čarke u drugom dijelu meča između igrača dva tima?

"Nije kod penala. Čarke su bile nakon što su Bekrića udarili. Imali su tri-četiri neoprezna faula u žaru bolje, desi se to. Prijateljska je i ne bi trebali, ali u redu. Penal je bio ispred mene i to je ok".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Mrsavo brkice mrsavo , Brotnjo 2.Liga FBiH - 27.02 ili ako ovi sharlatani pomjere termin da bi nam naplatili Zeljo ide na -12 , potonut ce kao Titanik sa ovakvom igrom - nadam se boljim izdanjem + derbijem da se pamti
4 10
Zizu81
Sve će to biti ok kad počne prvenstvo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi