Amar Osim pred veliki derbi: Moramo izbjeći zamku ambijenta koji se stvara oko ove utakmice

Trener Željezničara pred meč

Amar Osim pred veliki derbi: Moramo izbjeći zamku ambijenta koji se stvara oko ove utakmice

M. Šljivak

Veliki derbi između Željezničara i Sarajeva bit će odigran u ponedjeljak na Grbavici.

Pred ovaj meč govorio je trener Plavih sa Grbavice Amar Osim i on tvrdi da ova utakmica bez obzira na ishod neće previše značiti jer je do kraja još mnogo utakmica u kojima se njegov tim mora lavovski boriti za bodove.

"Prva utakmica je uvijek specifična po tome što niko ne zna na čemu je. Uvijek treba nekoliko kola da prođe dok ekipe ne poslože. Ne znam, je li dobra stvar igra što igraš prvu utakmicu protiv tima koji je prvi. Teoretski možda i jest, jer ako su oni prvi znači da su bolji od ostalih, ali možda i ostale ekipe imaju taj faktor prve utakmice", rekao je Amar Osim i dodao je:

"Nismo ni mi tako loši i mi smo nešto pripremali radili. Nismo previše mijenjali, oni su malo više, ali to u ovakvim utakmicama ne mora ništa značiti. Mi moramo izbjeći zamku koju nameće ambijent oko našeg kluba po kojoj nam sve zavisi od ove utakmice. To je relativno netačno, jer mi do kraja imamo još 13 kola u kojima se trebamo boriti kao lavovi. Ako pobijedimo možda ćemo se boriti za prvo mjesto, ali i dalje je pet klubova iza nas koji će nam puhati za vrat do kraja prvenstva", dodao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Derbi se igra u ponedjeljak 1. marta od 17:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Kriminalac uvjek ima spremne neke izgovore. Jedina i najveca zamka je ona u koju smo mi davno upali kada ste nas privatizovali ti tvoj babo i ostali kamatari.
4 14
Neddim1
Sto volim kad pitari samouvjereno misle da ce nas pobijedit, a ono svaki put dobiju po pičci. Haha
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi