Amar Osim novi trener FK Željezničar!
Osimu će ovo biti treći trenerski mandat u Željezničaru, s kojim je u prošlosti osvojio pet titula i četiri Kupa BiH, što ga čini najtrofejnijim trenerom u klupskoj historiji

Povratak na klupu Plavih sa Grbavice

Amar Osim novi trener FK Željezničar!

FK Željezničar danas je potvrdio da je Amar Osim novi trener ovog kluba.

Za novog trenera izabran je Amar Osim, najzaslužniji čovjek što Željezničar slovi za najtrofejniji bh. klub. Osim je s klubom s Grbavice potpisao saradnju na 3 i po godine.

Osimu će ovo biti treći mandat na klupi Željezničara, ali ga ovoga puta čeka vjerovatno najteži zadatak s obzirom na loš plasman sarajevskog kluba na tabeli Premijer lige BiH.

Amar Osim je sa Željezničarom kao trener osvojio pet šampionskih titula i četiri Kupa.

Prvi trofej osvojio 2001. godine, a nakon toga se još četiri puta kao trener penjao na tron našeg klupskog fudbala, od čega tri puta u zajedničkoj ligi u kojoj su učestvovali i timovi iz Republike Srpske. Šampion je postajao u sezonama 2000/01., 2001/02., 2009/10., 2011/12. i 2012/13.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kup BiH je Amar Osim osvojio u četiri navrata, a uspio je dva puta osvojiti duplu krunu sa Željezničarom i to u sezonama 2000/01. i 2011/12., a Želju je vodio na 292 utakmice, a ostvario je 178 pobjeda, 63 remija i 51 poraz. Osim je jedini trener, a Željo jedini klub, koji je u BiH osvajao i prvenstvo i Kup u istoj sezoni.

U narednim danima biće i službeno imenovan novi stručni štab FK Željezničar,  a najvjerovatnije će desna ruka Amara Osima biti njegov dugogodišnji saradnik Almir Memić, dok će u stručnom štab biti i Adin Mulaosmanović, te Adnan Gušo kao trener golmana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
mislim da volio ga ili ne,jedini je Žekji donio bruku trofeja,što god da kažete morate mu kapu dole,i napravit če opet nešto vjerujem
0 285
mokekemo
Sutite pitari eto babuke hajmo u lavorr
0 64

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi