Amar Osim pred Maccabi: Očigledno da sve moramo duplo raditi u odnosu na ostale

Trener FK Željezničar

Amar Osim pred Maccabi: Očigledno da sve moramo duplo raditi u odnosu na ostale

M. Šljivak

FK Željezničar večeras u Haifi igra meč prvog pretkola Evropske lige protiv Maccabija.

Nakon brojnih problema uzrokovanih koronavirusom, Plavi su po drugi put otputovali u Izrael i večeras bi konačno trebali da istrče na teren.

Trener tima sa Grbavice Amar Osim govorio je za zvaničnu stranicu kluba pred ovaj meč.

"Fizički nije baš optimalno nakon svega što se dešavalo. Psihički smo vjerujem bolji nego zadnji put kad smo išli, jer smo išli nakon poraza od Mladosti. Svi smo bili 'down'. Uspjeh je ako se utakmica odigra nakon ovih peripetija. Mi očigledno sve moramo duplo raditi u odnosu na ostale. Drugi put se moramo kvalifikovati za Evropu da bismo igrali, drugi put moramo ići u Izrael. Bit će uspjeh ako se utakmica odigra, takva je situacija. Iskustvo nam je pokazalo da moramo biti sretni s tim", rekao je Osim.

Željezničar danas u okviru prvog pretkola Evropske lige gostuje u Haifi kod Maccabija, a tim povodom obratio se Amar Osim, šef struke Plavih.

Posted by FK Željezničar on Wednesday, September 9, 2020

Osim je dobro upoznat sa Maccabijem.

"Odigrali su prvi meč u prvenstvu, igrali su prijateljsku, mi nismo ništa. Zna se kako igraju. Znamo snagu i slabosti, a to što znaš nije garancija da to možeš iskoristiti. Treba biti na nekom optimalnom nivou", istakao je Osim.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ekipa Željezničara nije previše trenirala zbog brojnih problema koje je imala..

"Neki imaju jedan-dva treninga. Neki su u karantinu, a ovi ostali nisu u idealnom ritmu. Treniramo tri dana, računamo da su to mladi ljudi imaju koji imaju neku fizičku spremu i vidjet ćemo koliko će nam forma trenutna omogućiti da se fizički ravnopravno suprotstavimo, to ćemo vidjeti. Računamo na motiv, inat, da ta Evropa može izvući nešto iz nas što inače ne pokazujemo. Gledat ćemo što prije vratimo formu, ne prestaje nam sezona sa ovom utakmicom, kako god se ona završila. Imamo prvenstvo, što je nama najvažnije, gdje se moramo što prije u ritam vratiti", istakao je Amar Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Jao mitomana,jos oni krivi za situaciju i jos se nesto zali, i povrh svega toga povede igrace kojima je propisana izolacija !!
14 9
Edin
Opet kuka!!!! Opet demagogija, lafina, gluposti. Mozda je najtrofejniji trener u BiH, ali amater cisti. Nivo najtrofejnijeg trenera Moldavije…..
7 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije