Amar Osim prozivku zakazao za 15. juni

Plavi trenutno na odmoru

Amar Osim prozivku zakazao za 15. juni

Iza fudbalera Željezničara sezona je koju će što prije željeti zaboraviti.

Osim što su već u šesnaestini finala oprostili od takmičenja u Kupu, Plavi s Grbavice na kraju su zbog nedobijanja licence ostali i bez plasmana na evropsku scenu, ali i značajnih fnansijskih sredstava koja bi se samim nastupom slila u klupsku kasu.

Nedobijanje licence je, naime, koštalo Željezničar za sigurnih 240.000 eura, koliko iznosi UEFA-ina nagrada za nastup u prvom pretkolu Evropske lige, a Plavi su time ostali i bez dodatne zarade od prodaje ulaznica, sponzorskih ugovora i TV prava, što je veliki udarac za budžet koji je planiran za narednu sezonu.

Nakon neuspješne sezone nema sumnje da će Željezničar pretrpjeti i određene promjene u igračkom kadru. Kao moguće pojačanje već uveliko se spominje sjajni golman Zvijezde 09 Filip Erić, a jedan od glavnih prioriteta je svakako produženje saradnje sa Erminom Zecom koji je, za ono malo provedenog vremena na terenu, pokazao o kakvom se igraču radi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi će na odmoru biti sve do sredine narednog mjeseca, tačnije do 15. juna, kada je šef stručnog štaba Amar Osim zakazao prozivku i start priprema. Igrači su već dobili plan rada po kojem će invidualno raditi tokom pauze kako bi što spremnije dočekali nadolazeće izazove.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juzni
Samo lakapo,slozice to Amar ko ledo kockice
0 3
Hz rajvosa
kmeee???? jeste se sjebaliiii!!!????????
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi