Amar Osim ravno 17 godina nije poražen u Kupu BiH

Još od Gradiške...

Amar Osim ravno 17 godina nije poražen u Kupu BiH

Edmir Škorić

Iskusni bh. stručnjak, Amar Osim, može se pohvaliti s nevjerovatnom serijom kada su u pitanju utakmice Kupa BiH.

Sutra će u Banjaluci Borac ugostiti Željezničar u meču četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja u BiH, a Plavi će pokušati da u jednoj utakmici prođu u polufinale i da se primaknu cilju, a to je osvajanje još jednog trofeja. Ako bi se gledala tradicija, gostima pripada uloga favorita i prvenstveno zbog popularnog Brke.

Osim je četiri puta sa Željezničarom osvojio Kup. Prvi u sezoni 2000/01, zatim u sezoni 2002/03, 2010/11 i posljednji put u sezoni 2011/12.

Zanimljivo da Osim nema poraz u Kupu posljednjih 17 godina. Posljednji je doživio još davne 2003. godine od Kozare iz Gradiške i to u prvom kolu. Nekoliko mjeseci ranije i Modriča je uspjela pobijediti Željezničar u Kupu.

Godinu dana prije, u sezoni 01/02 izgubio je Željezničar od Mladosti iz Gacka u četvrtfinalu s 2:1, ali je prošao zbog bolje razlike u gostima (kući slavili 1:0) da bi te godine Željo izgubio u finalu od Sarajeva golom u 95. minuti.

I pored nevjerovatne serije bez poraza, znao je Osim ostajati razočaran i to u finalima, protiv Širokog Brijega na penale 2013. godine i upravo protiv Borca zbog slabije gol-razlike u gostima. U Banjaluci je bilo 1:1, ali je na Grbavici bilo 2:2, pa je Borcu pripao kup te godine.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Tada su Višća i Bešlija postigli golove za Plave, a Stevanović i Saša Kajkut za Borac. Kajkut, napominjemo, i danas igra u redovima Borca.

Ostaje da se vidi hoće li Borac pronaći način da stane u kraj Osimovoj seriji koja je zaista imprseivna kada su u pitanju utakmice u Kupu BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
BABO ove igre!!!!
8 2
Samo_Realan
Pu jbt ovo nisam znao, svaka čast
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi