Krunić pred dolazak Željezničara: Čeka nas meč u kojem nema popravnog

Borac ima još jedan težak zadatak

Krunić pred dolazak Željezničara: Čeka nas meč u kojem nema popravnog

E. Škorić

FK Borac je danas održao press konferenciju pred sutrašnju utkamicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Željezničara.

Samo nekoliko dana nakon poraza od Sarajeva u Banjaluci, Borca očekuje još jedan težak meč, no Banjalučani su uvjereni da će ipak proći dalje.

"Nismo se još oporavili od utakmice sa Sarajevom, a čeka nas meč sa Željezničarom. Da li smo spremni? Spremamo se, imamo i danas i sutra cijeli dan da se pripremimo. Uradili smo analizu prethodnog susreta, izvukli smo pouke, a čeka nas meč u kojem nema popravnog. Pobjeda nas vodi u polufinale i u neki povoljan žrijeb u kojem možemo da očekujemo lakšeg protivnika, tako da nam ova utakmica mnogo znači. Svjestan sam toga, svjesni su i igrači, duel sa Sarajevom nam je dao pouku, a sad nas čeka slična utakmica", rekao je trener Borca Branislav Krunić u najavi utakmice, dodavši:

"Ekipa Želje je kvalitetna, a nas raduje da Borac u tri dana igra mečeve sa tako kvalitetnim klubovima. To je ono čemu težimo, odnosno da imamo srijeda-subota konstantno kvalitetne mečeve, a onda ulazimo u finiš prvenstva gdje moramo da izdržimo takav ritam. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i možemo da iznesemo toliki broj utakmica. Željo je neugodan rival, iako smo u prethodna dva susreta (Na 'Grbavici' 0:0, u Banjaluci 3:0), ali svaka utakmica je zasebna. Ništa ne znači ubjedljiva pobjeda iz prethodnog susreta, pa sigurno neće biti lagano sutra iako gosti imaju određenih kadrovskih problema. Mi možemo da računamo na sve osim golmana Mladena Lučića, vraćaju nam se Marko Jovanović i Siniša Dujaković i to je naša najjača snaga. Očekujem podršku s tribina, možda ne toliku kao protiv Sarajeva, ali želimo da pokažemo veću želju za pobjedu. Igra se za prolaz, nema popravnog i zato trebamo igrati mudro i pametno, kako bismo stigli do cilja", podvukao je Krunić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Naprijed ŽELJO.Oderite ove šumare jer je sramota da ovaj KOSONJA hvali ovakvu BANJALUKU.
6 3
magistar
U Sirokom dobar rezultat, protiv Sarajeva se izgorilo u zelji da se odmah preuzme prvo mjesto ali brzo ce to leci na svoje. Sutra teza utakmica nego prosla, ako padne rani gol bice ih dosta.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi