Je li Rahmanović sinoć vratio izgubljeno?

Opet na nivou

Je li Rahmanović sinoć vratio izgubljeno?

A. Čaušević

Amar Rahmanović je već dugo vremena jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH. U posljednjih godinu dana igra zaista maestralno i nositelj je igre bh. šampiona. 

Rahmanović je odlično počeo 2020. godinu. Na nekoliko prvih utakmica pod vodstvom Vinka Marinovića je bio zaista odličan, posebno se ističu utakmice s Tuzla Cityjem (6:2) i Borcem (0:2).

Kada je Dušan Bajević u martu objavio spisak za utakmice baraža protiv Sjeverne Irske "desetka" Sarajevo se zasluženo našla na listi pozvanih igrača.

Međutim, stigao je koronavirus te je pandemija ofanzivnom veznjaku "oduzela" ono što je potpuno zaslužio.

Kada je počela nova sezona Rahmanović je nastavio tamo gdje je ga je prekid takmičenja zaustavio. Iako mu se često prigovora da je na terenu da ima tanak fitilj pa često dobija kartone, realnost je da bez njega i s njim Sarajevo nije isti tim.

Nedisciplina je Rahmanovića koštala neigranja protiv Celtica, najvažnijoj utakmici Sarajeva posljednjih godina. Svi koji prate bh. fudbal su ubijeđeni da bi na terenu Bilinog polja bila potpuno drugačija priča da je igrao ovaj 26-godišnjak.

Posljednjih nekoliko nastupa bi Rahmanoviću trebali vrtiti ono što je "izgubio" pojavom koronavirusa, a to je poziv u reprezentaciju BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na posljednja tri meča zabio je pet golova, a odličnu formu je potvrdio i sinoćnjim nastupom protiv Krupe kada je bio dvostruki strijelac. Do sada je na učinku od sedam golova i sedam asistencija u svim takmičenjima.

Dušan Bajević je najavio da će za novembarski prozor biti novih imena u reprezetnaciji koji će biti testirani za budućnost. Posebno se to odnosi na prijateljski meč s Iranom. Eventualni poziv Rahmanoviću neće biti nikakvo iznenađenje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sadik82
Rahman je previse limitiran i fizicki i psihicki da bi mogao ozbiljniju karijeru napraviti. Nonsalancija i gubljenja lopte na centru, bezpotrebni kartoni i padanja nakon svakog kontakta prolaze jos samo u nasoj ligi. Da je potencijal za nesto vise to bi valjda vec neko prepoznao pa ne bi sa 26 godina jos bio u ovoj ligi
6 13
pjanke.sa
Doslo mu je malo iz guzce u glavu da treba samo igrat i sutit. Odlican igrac!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi