Amauri za pobjedu Fiorentine u Milanu

Viole slavile na San Siru

Amauri za pobjedu Fiorentine u Milanu

Midhat Šljivak

Sjajne utakmice ponudilo nam je 31. kolo italijanske Serie A, a ljubitelji fudbala su zaista mogli uživati u osam utakmica ovog poslijepodneva.

Milan je na San Siru dočekao Fiorentinu, a gosti su na kraju osvojili tri boda, te su tako zakomplikovali borbu za titulu.  

Odlično prvo poluvrijeme završeno je vodstvom Milana od 1:0 golom Zlatana Ibrahimovića sa bijele tačke iz 31. minute, a prethodno je Nastastić oborio Maxija Lopeza, da bi sudija pokazao, vrlo diskutabilno na bijeu tačku. Ibrakadabra je preuzeo odgovornost na sebe i mirno pogodio za vodstvo od Rossonera. 

Daleko od toga da je Fiorentina bila lošiji tim u prvom dijelu. Imale su Viole nekoliko odličnih prilika. Pokušali su dobrim šutevima Jovetić i Ljajić, no Abbiati je odlično branio. 

Dobra igra Fiorentina isplatila im se na otvaranju drugog poluvremena. Jovetić je izbjegao ofsajd zamku, te je postigao gol za izjednačenje rezultata na 1:1.

Krenuo je potom Milan po pobjedu u ovoj utakmici no boruc je bio nesavladiv. Sa druge strane vrijedi izdvojiti još jedan odličan šut Jovetića koji je Abbiati sjajno odbranio.

Milan je dominirao ostatkom utakmice, ali jednostavno nisu mogli do novog gola. U 84. minuti u tim Milana se nakon nekoliko mjeseci odsustva vratio Antonio Cassano, ali ni on nije pomogao Milanezima da dođu do tri boda.

A onda pravi šok na San Siru u 89. minuti. Mexes je pogriješio, Jovetić ukrao loptu, proslijedio je do Amaurija koji je pogodio za 2:1 i ispostaviće se za tri boda Fioentine. 

Dobru utakmicu odigrali su u Cagliari i Inter, a susret je okončan rezultatom 2:2. Poveli su domaći golom Astorija iz 5. minute, no Inter je već u narednom napadu izjednačio preko Diega Milita. Mauricio Pinilla je u 61. minuti pogodio za novo vodstvo Calgaria od 2:1. Pinilla jepotom dobio drugi žuti odnosno crveni karton, d abi Inter do izjednačenja došao u 64. minuti golom Cambiassa, nakon velike greške odbrane domaćih.

Lecce je dočekao ekipu Rome, te je slavio rezultatom 4:2. Grešku odbrane Rome iskoristio je u 22. minuti Luis Muriel za vodstvo svog tima, da bi Di Michele u 44. minuti prekrasnim golom povećao vodstvo Leccea na 2:0. Početak drugog poluvremena donio je novi gol u mreži Rome. Luis Muriel je napravio pravi slalom kroz odbranu, te je fantastičnim šutem pogodio za velikih 3:0.

David Di Michele je u 55. minuti povećao sa bijele tačke za pravu katastrofu Rome u ovom susretu, da bi Roma preko Bojana Krkića u 88. miniti, te  Lamele  u 90. stigla ipak do golova koji su ih spasili debakla.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sigurne pobjede u 31. kolu su upisali Udinese nad Parmom od 3:1, te Chievo nad Cataniom rezultatom 3:2.Genoa je kod Novare osvojila bod odigravši 1:1, dok je susret Atalante i Sine okončan pobjedom gostiju  2:1. Susret bez golova odigrali su Cesena i Bologna.







Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.