Ambicije visoke, rezultati nikakvi: Betis otpustio trenera

Rubiju otkaz uručen kasno sinoć

Ambicije visoke, rezultati nikakvi: Betis otpustio trenera · Zvanično

Betis ne krije svoje ambicije, a o njima najbolje govore transferi koje Andalužani u posljednje vrijeme prave i na koje "pucaju".

Međutim, rezultati ove sezone izostaju, a to je kasno sinoć konačno koštalo Rubija pozicije šefa stručnog štaba.

Betis je pred suspenziju takmičenja zbog pandemije novog koronavirusa uspio savladati veliki Real Madrid čime je Rubi dobio na vremenu.

Ipak, nakon što je takmičenje nastavljeno Betis je ponovo počeo nizati loše rezultate. Prvo je poražen u velikom derbiju sa Sevillom, pa je remizirao sa Granadom, da bi sinoć izgubio i od Athletic Bilbaa.

Čelnici kluba su vidjeli dovoljno, pa su Rubiju sinoć uručili otkaz.

Na njegovo mjesto je već postavljen Alexis Trujillo, igračka legenda kluba i čovjek koji je u posljednje vrijeme obnašao funkciju koordinatora sportskog segmenta u klubu.

Neće ovo biti prvi put da Trujillo uskače kako bi zamijenio smijenjenog trenera Betisa. Ovaj put je dobio "mandat" do kraja sezone, saopštio je klub sa Benito Villamarina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je u pitanju Rubi, on je ljetos zamijenio Setiena na klupi Betisa i potpisao trogodišnji ugovor. Ipak, nije izdržao ni jednu čitavu sezonu, a ekipu Betisa je vodio na ukupno 34 meča (10 pobjeda, 10 remija i 14 poraza).

Betis se nakon 30 odigranih kola u La Ligi nalazi tek na 14. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi