Ameru Dupovcu povećana kazna zbog crvenog kartona

Problem za tim sa Koševa

Ameru Dupovcu povećana kazna zbog crvenog kartona

M. Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine povećala je kaznu defanzivcu Sarajeva Ameru Dupovcu zbog crvenog kartona u susretu protiv Zrinjskog.

Iskusni 30-godišnji fudbaler isključen je u 3. kolu u duelu sa mostarskim timom nakon oštrog starta nad mladim veznjakom Ivanom Bašićem.

Dupovac je zbog crvenog kartona automatski dobio suspenziju od dvije utakmice, ali Disciplinska komisija odlučila je da mu tu kaznu poveća.

Štoper Bordo tima kažnjen je sa četiri utakmice zabrane igranja. Prvu utakmicu je odradio protiv Rudara u Prijedoru, a neće ga biti ni u susretima sa Radnikom, Slobodom i Širokim Brijegom.

Ova informacija potvrđena je za SportSport.ba, pa će Bordo tim u narednim duelima biti značajno oslabljen u defanzivnom redu.

Amer Dupovac je odigrao tri utakmice od početka ove sezone, a ekipa sa Koševa u dosadašnjem dijelu sezone osvojila šest bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba svakako istaći da su zbog direktnih crvenih kartona u prošlom kolu na dvije utakmice suspendovani Đorđe Milojević iz Borca i Mirzad Mehanović iz FK Tuzla City.

Golman Veleža Slaviša Bogdanović, veznjak Širokog Zvonimir Begić i igrač Posušja Blaž Tino Lauš propustit će po jedan meč.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Hahahahahaha,svi koji su ušli u pakt 4r čeka ovako nešto
43 1
nedoni46
Posteno, jbg
12 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi