Šta će biti s Gojakom? U finišu prijelaznog roka mogao bi napraviti novi korak u karijeri

Hrvati pišu

Šta će biti s Gojakom? U finišu prijelaznog roka mogao bi napraviti novi korak u karijeri

E. Ganibegović

Cijelo ljeto se priča o potencijalnom odlasku Amera Gojaka s Maksimira.

Spominjali su se timovi poput Norwich Cityja i Zrinjskog, a sada hrvatski mediji, konkretno Sportske novosti, donose nove vijesti o ovome.

"Iako se razgovara o novom ugovoru, možda je najizglednije da Dinamo ipak napusti bosansko-hercegovački reprezentativac Amer Gojak.

Ako će htjeti otići, modri klub mu neće stvarati probleme. Neće ga, naravno, pustiti "za kikiriki", ali neće niti tražiti neku veliku odštetu", piše navedeni izvor, te nastavlja:

"Možemo kazati da je Amer, u ipak maloj minutaži ove sezone sve odradio na najbolji mogući način.

Nikad nije razočarao, dapače, uvijek je Dinamu donio samo plus. Posebno protiv Bodo/Glimta u utakmici u kojoj su se Modri plasirali u Ligi prvaka. Oduzeo je ključnu loptu prije nego će slijediti akcija iz koje je Drmić zabio treći pogodak, a uputio je i onu loptu prema Drmiću u kontru koja je na koncu rezultirala četvrtim pogotkom Bočkaja.

Respektuju u plavom klubu učinak Gojaka u Dinamovom dresu, njegovo poštenje i profesionalnost. Pisali smo da za Gojaka postoji interes iz Mađarske i Češke, jučer su menadžerski izvori otkrili da su zainteresovani Ferencvaros i Sparta iz Praga."

Ukoliko se desi da Gojak pređe u Ferencvaros, bio bi čak peti bh. fudbaler u dresu ovog tima. Podsjetimo, dres ovog kluba već nose Adnan Kovačeveić, Eldar Ćivić, Muhamed Bešić i Stjepan Lončar.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

S prvakom Mađarske igrao bi i Evropsku ligu, a ovaj tim u grupi je H zajedno s Crvenom zvezdom, Monacom i Trabzonsporom, prvakom Turske čiji dres nosi Edin Višća.

Praška Sparta je sigurno manje interesantna opcija jer neće igrati Evropu ove sezone i to nakon što su ispali od Vikinga u drugom pretkolu Konferencijske lige. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...u Dinamu 5.opcija,ali je zato u reprezentaciji standardan...ali djaba,svi vide da je panj i niko ga nece,dzaba ga guraju preko reprezentacije...
1 3
SamoSiroki
Češka se ubila za njega ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi