Amer Gojak više nije član Dinama: Bh. reprezentativac karijeru nastavlja u Mađarskoj

Modri se oprostili od njega

Amer Gojak više nije član Dinama: Bh. reprezentativac karijeru nastavlja u Mađarskoj · Zvanično

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Amer Gojak u samom finišu ljetnog prelaznog roka odlučio je da promijeni klub.

Gojak već nekoliko godina s dosta uspjeha igra u ekipi Dinama, ali odlučio je da je vrijeme da napravi novi korak u svojoj karijeri.

Iako se špekulisalo nedavno da bi mogao da produži ugovor s zagrebačkim klubom na kraju je bh. reprezentativac donio odluku da je ipak bolje da napusti Dinamo i sreću potraži u nekom drugom klubu.

Dinamo je danas zvanično potvrdio da Gojak više nije član ovog kluba, te da će karijeru nastaviti u Mađarskoj i to u dresu Ferencvaroša.

"Bogat je opus kojeg Amer Gojak ostavlja u Dinamu. U plavom se domu, s kraćim prekidom, nalazi od početka 2015. godine, a danas je zaključio zagrebačku epizodu. Nogometnu karijeru Amer nastavlja u Ferencvarosu iz Budimpešte.

Iz Maksimira odlazi s 13 osvojenih trofeja: sedam naslova prvaka, četiri Kupa i dva Superkupa. Dvaput je s plavima igrao u skupini Lige prvaka, dvaput i u Europa ligi pri čemu je isto tako dvaput prezimio u Europi. Iz Dinama je izbivao jedino od sredine listopada 2020. do ljeta 2021. kad je igrao na posudbi u Torinu. Gojak se nalazi na 6. mjestu Dinamove povijesne ljestvice po broju nastupa u europskim dvobojima.

Oglasi

Odlazi s ukupno 207 odigranih službenih utakmica uz 20 postignutih pogodaka. Pamtit ćemo neke sjajne akcije, poteze i golove.

Amere, od srca hvala na silnom trudu, žaru, uspjesima, trofejima i nezaboravnim trenucima. Želimo ti puno sreće u nastavku karijere!", navodi se u Dinamovom saopštenju.

[HVALA NA SVEMU AMER] 🔵🔵👏 Bogat je opus kojeg Amer Gojak ostavlja u Dinamu. U plavom se domu, s kraćim prekidom, nalazi...

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Wednesday, August 31, 2022

Gojak je u Dinamo stigao još početkom 2015. godine iz Olimpika, a pretprošlu sezonu proveo je u italijanskoj Seriji A gdje je nastupao za Torino, te se zatim vratio na Maksimir.

"Kada sam prije više od sedam godina dolazio u Dinamo, znao sam da dolazim u veliki klub, ali nisam znao što me čeka i što će mi sve moje igranje u Dinamu donijeti. Danas kad je došao trenutak za nove izazove u karijeri mogu reći da sam ponosan na svaki dan proveden u klubu i da ću zauvijek u sebi nositi kao trajno sjećanje svaki gol, svaku pobjedu, svako veselje sa svojim suigračima i navijačima koje sam prošao u preko 200 utakmica u dresu Dinama", rekao je Gojak i dodao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"U Zagrebu sam se osjećao kao kod kuće, to je moj drugi dom. Na svakom treningu i utakmici u cijelom tom periodu sam uvijek davao sve od sebe i vjerujem da navijači Dinama to znaju. Emocije su mi danas podijeljene, ali to je nogomet i život, novi su izazovi ispred mene i veselim se tome. Ipak, vjerujem da moj odlazak iz Zagreba nije zbogom nego samo doviđenja. Hvala svima još jednom na prelijepih sedam godina, a Dinamu, momčadi i cijelom klubu želim puno uspjeha u budućnosti jer je Dinamo moj klub".

Gojak će se u Ferencvarošu priključiti koloniji bh. fudbalera jer trenutno za ovaj klub nastupaju Adnan Kovačević, Muhamed Bešić, Stjepan Lončar i Eldar Ćivić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

veliki73
E moj Gojak sad si tek truba
3 8
King_Kenny
...eto,prodali ste ga konacno,nadam se da ga vise nece Tuta Bugarin gurati u prvu postavu...
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti