Igrač rođen u Čapljini puni kasu Dinama: U najavi novi nevjerovatan posao hrvatskog prvaka
FOTO - EPA

Monza želi Šutala

Igrač rođen u Čapljini puni kasu Dinama: U najavi novi nevjerovatan posao hrvatskog prvaka

Adnan Beganović

Josip Šutalo bi mogao napustiti Dinamo, a slijedeća stanica u njegovoj karijeri bi mogla biti Monza.

Hrvatski reprezentativac i fudbaler Dinama, Josip Šutalo, karijeru bi mogao nastaviti u Seriji A. Naime, mladog 22-godišnjeg fudbalera rođenog u Čapljini u svojim redovima želi vidjeti novi član Serije A, Monza.

Prema pisanju hrvatskih medija, Monza čiji je vlasnik Silvio Berlusconi, a direktor Adriano Galliani, ozbiljno se "zagrijala" za Šutala i u narednim danima na adresu Dinama bi trebala poslati i službenu ponudu.

Navodno je klub koji vode arhitekti najjačeg Milana u historiji za mladog 22-godišnjeg odbrambenog fudbalera spremna izdvojiti čak 18 miliona eura. I to odmah 13, a dodatnih 5 ukoliko Monza ostane u društvu najboljih talijanskih klubova.

Monza, koja će po prvi put u historiji igrati u Seriji A želi napraviti respektabilnu ekipu, a navodno Šutala vide kao ključnog igrača odbrane, no da li će ga uspjeti dovesti u ovom trenutku je teško reći jer ovog fudbalera rođenog u Čapljini žele mnogobrojni evropski klubovi i to mnogo respektabilniji od Monze.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, talijanski klub ima velike ambicije, finansijski sjajno stoji i ne bi bilo čudo da svoju ponudu za Šutala podigne za nekoliko miliona eura. Dinamo bi navodno bio zadovoljan sa 15 ali odmah i određene bonuse pa bi transfer mogao "narasti" na više od 20 miliona eura.

Na kraju dodajmo da je Monza već dovela šest fudbalera i to Stefana Sensija, Andreu Ranocchiju, Alessia Cragna, Mattea Pessinu, Andreu Carbonija i Samuelea Birindellija, a u potrazi je za klasnim napadačem. Nekoliko je imena na vrhu liste želja ovog kluba, a među njima je navodno i naš Edin Džeko.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi