Amer Gojak se vratio u Dinamo Zagreb
Foto: GNK Dinamo Zagreb/facebook

Nakon epizode u Italiji

Amer Gojak se vratio u Dinamo Zagreb · Zvanično

S. Grebović

Zagrebački Dinamo jučer je u Moravskim Toplicama počeo sa pripremama za takmičarsku sezonu 2021/2022.

Treneru Damiru Krznaru, koji je dobio priliku da vodi Modre u ovoj sezoni nakon sjajnih rezultata, odazvalo se 30 igrača, među kojima ima i povratnika. Oba su bh. reprezentativci. Riječ je o Luki Menalu i Ameru Gojaku.

Menalo je vraćen sa posudbe iz Rijeke, a Gojak iz Torina koji ipak na kraju nije odlučio da otkupi njegov ugovor.

Ovaj 24-godišnji veznjak je za Torino u minuloj sezoni odigrao 17 utakmica u svim takmičenjima na kojima je postigao jedan pogodak i upisao jednu asistenciju.

On se jučer u Sloveniji pridružio svojim saigračima sa kojima će se pripremati za predstojeće izazove.

Klub mu je dobrodošlicu nazad poželio riječima "Guess who’s back? Dobrodošao natrag u plavu obitelj."

Amer Gojak je u redove Zagrepčana stigao prije sedam godina iz sarajevskog Olimpika gdje je i ponikao, a za klub sa Maksimira je na 161 utakmici mreže tresao u 16 navrata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na spisku Krznara našli su se:

Danijel Zagorac, Ivan Nevistić, Nikola Čavlina, Daniel Štefulj, Stefan Milić, Rasmus Lauritsen, Komnen Andrić, Lovro Majer, Sandro Kulenović, Lirim Kastrati, Marko Tolić, Mario Ćuže, Josip Mišić, Kevin Theophile-Catherine, Petar Stojanović, Marko Bulat, Josip Šutalo, Bartol Franjić, Dino Perić, Luka Menalo, Iyayi Atiemwen, Dario Špikić, Duje Čop, Kristijan Jakić, Francois Moubandje, Niko Janković, Martin Baturina, Ivan Šaranić, Anton Jakov Vasilj, Dinko Horkaš.

Top Komentari

Mowzilla
Neka te tu dok sazrijes jos i dok se ne ugledas u Dzeku po pitanju dodavanja lopte u zavrsnicama...inace momak ima idalje potencijala, jos je mlad, moze jos mnogo toga nauciti...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti