Amer Gojak: Mama Dika i tata Ahmet žive sa mnom i oni su mi najveća podrška

Brat Moamer zbog posla ostao u Sarajevu

Amer Gojak: Mama Dika i tata Ahmet žive sa mnom i oni su mi najveća podrška

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Amer Gojak ove sezone igra veoma dobro u dresu zagrebačkog Dinama čime se izborio za poziv selektora Roberta Prosinečkog.

Gojak se izborio za svoje mjesto u prvom timu Dinama koji je i ove godine briljirao u Evropi. Modri su izborili nokaut fazu Evropske lige što je veliki iskorak za ovaj klub. Gojak je u razgovoru za Sportske novosti izjavio da mu je cilj da u Dinamu igra što bolje jer je svjestan da će samo tako izboriti mjesto u reprezentaciji BiH.

"Sasvim mi je jasno da moramo igrati dobro u DInamu da bi me selektor pozvao. Nadam se i vjerujem da će se Bosna i Hercegovina plasirati za Evropsko prvenstvo i da ću ja biti tamo i igrati. Imamo dobru reprezentaciju, ali i grupu u kojoj možemo bez problema igrati sa svaki, pobjeđivati. U ovim kvalifikacijama koje slijede BiH će pokazati o kakvoj kvalitetnoj reprezentaciji se radi", rekao je Gojak za SN.

Gojak je veoma mlad napustio Bosnu i Hercegovinu, te je još kao 17-godišnjak potpisao za Dinamo. Nekadašnji igrač Željezničara i Olimpika se brzo uklopio u život u Zagrebu, te je otkrio da mu je velika podrška porodica koja je bila uz njega u najtežim periodima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Moja porodica je najvažnija za moj uspjeh. Majka Dika, tata Ahmet i brat Moamer. Tata i mama žive sa mnom u Zagrebu, a brat ne može zbog posla, on je policijski inspektor. Vidite, imam i podršku i zaštitu hahah... I kad nije bilo dobro oni su uvijek tu, dosta me savjetuju. Puno razgovaram s njima, to mi jako puno znači", dodao je bh. reprezentativac.

Gojak je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Dinama odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima, te je uz dva gola upisao i tri asistencije. U dresu naše reprezentacije nedavno je debitovao, te je na učinku od dvije odigrane utakmice, a u omladinskim kategorijama je bio standardan igrač.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi