Dinamo u nezaboravnom meču izborio plasman u Ligu prvaka!

Savladali Bodo Glimt

Dinamo u nezaboravnom meču izborio plasman u Ligu prvaka!

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo plasirao se u grupnu fazu Lige prvaka.

Modri su večeras na Maksimiru nakon produžetaka savladali norveški Bodo Glimt s 4:1 i ostvarili su plasman dalje s ukupnim rezultatom 4:2.

Dinamo fenomenalno otvara ovaj meč. Dominirao je hrvatski prvak od prve minute na terenu Maksimira i u četvrtoj minuti stiže do pogotka. Za 1:0 pogađa Mislav Oršić.

Imao je Dinamo potpunu kontrolu nad utakmicom. Stvarao je šanse, norveški prvak se nije vidio u prvom dijelu utakmice, a u 35. minuti je viđen i drugi pogodak na meču.

Bila je to istinska čarolija. Ristovski je u kaznenom prostoru pronašao Brunu Petkovića, a ovaj škaricama spektakularno pogađa za 2:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor iako je Dinamo imao šanse i za veću razliku. Međutim, u nastavku potpuno druga slika na terenu jer je Bodo dominirao terenom.

Oglasi

Gosti su potpuno preuzeli loptu na svoju stranu, kontrolisali su sve na terenu, a u 70. minuti su se vratili u igru. Gronbaek je pogodio za 2:1.

Norvežani su dominirali u ostatku meča. Modri su potpuno pali u igri, Bodo je stvarao šanse, ali nije mogao do drugog gola koji bi ga odveo u grupnu fazu lige prvaka nakon 90 minuta igre i otišlo se u produžetke.

Tamo je Dinamo uspio da slomi Bodo. Strpljivo je čekao šansu, a onda s dva gola u finišu produžetka stiže do grupne faze Lige prvaka. Drmić u 117. minuti pogađa za 3:1, a konačnih 4:1 postavlja Bočkaj nakon kontre u 120. minuti meča.

Treba svakako napomenuti da je Amer Gojak igrao od 60. minute ovog meča, a Luka Menalo je utakmicu odgledao s klupe za rezerve.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupnoj fazi Lige prvaka igrat će još škotski velikan Rangers. Pogotkom Čolaka savladali su PSV u Eindhovenu s 1:0 i s ukupnih 3:2 idu dalje.

Copenhagen je na gostovanju kod Trabzonspora odbranio 2:1 iz prve utakmice, a uzvrat je završen rezultatom 0:0.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Izmislili fudbal za sve ekipe sa ovih prostora
26 3
Ratnik
Dobra ekipa nema sta, samo da igraju i u ligi prvaka kako treba i da se ne plase
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi