Nakon Bešićeve povrede, selektoru iz Mađarske stižu i lijepe vijesti

Gojak se oporavlja

Nakon Bešićeve povrede, selektoru iz Mađarske stižu i lijepe vijesti · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Nažalost, jučer je potvrđeno ono najgore - Muhamed Bešić je pokidao križne ligamente i čeka ga višemjesečni oporavak. Danas iz Mađarske, iz istog kluba, za selektora Faruka Hadžibegića stiže i malo lijepih vijesti.

Prije tri dana je u 25. minuti utakmice Kisvarde i Ferencvaroša iz igre izašao Muhamed Bešić, a u ovom trenutku je teško prognozirati kada će ponovo zaigrati.

Magnetna rezonanca bila je planirana odmah za dan poslije, no nije mogla biti odrađena zbog velikih otoka na koljenu našeg fudbalera, a jučer je saznao ušasne vijesti - pokidao je križne ligamente desnog koljena.

Već drugi put u karijeri je pokidao križne ligamente desnog koljena, prvi put 2016. godine kada je bio član Evertona. Sada se skoro vratio na svoj stari nivo i prava je šteta što mu se ovo desilo.

Glavobolja je to i za selektora Faruka Hadžibegića koji već priprema spisak fudbalera koje će zvati za dvije prve utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024. godine.

Kako saznajemo, iz Mađarske je selektor dobio i lijepe vijesti. Naime, od povrede se polako oporavlja Amer Gojak i on bi trebao biti spreman za utakmice s Islandom i Slovačkom koncem marta mjeseca.

Oglasi

Bivši fudbaler Željezničara i zagrebačkog Dinama je imao povredu zgloba, no jučer je trenirao s ekipom i uskoro bi se trebao vratiti na teren.

Posljednji put je Gojak igrao 21. decembra prošle godine kada je njegov tim u prijateljskoj utakmici protiv Mezokovesda remizirao 0:0, te je u 2023. godini propustio osam utakmica.

Sarajlija koji je juče napunio 26 godina ove je sezone upisao 21 utakmicu, uz dva postignuta pogotka i dvije asistencije, s tim što je jedan od ta dva gola postigao kao član zagrebačkog Dinama iz kojeg je ljetos i stigao u Mađarsku. 

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je do sada 34 puta uz četiri postignuta pogotka. Debitovao je 15. novembra 2018. godine u Beču protiv Austrije, kada smo pod selektorskom palicom Roberta Prosinečkog i zvanično osvojili grupu u B diviziji Lige nacije i izborili plasman u viši rang. 

Top Komentari

konjnakvadrat
Zamisli da imas 4 igraca iz madjarske lige,
0 0
hamdi kurtes
Jako mu*o od igrača.E baš će nam falit.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi