Bešić izgubljen za Hadžibegića!

Crne prognoze su se obistinile

Bešić izgubljen za Hadžibegića! · Saznajemo

A. Čaušević

Katastrofa. Vrlo vjerovatno da je to savršena riječ koja opisuje trenutno ono kroz šta prolazi Muhamed Bešić. Nakon što je počeo dizati formu i podsjećati na svoje najbolje dane, za bh. reprezentativca je stigla užasna vijest. 

Veznjaka Ferencvaroša Muhameda Bešića je zadesila ista sudbina kao prije nekoliko godina kada je nastupao za Everton i to dok je bio na svom vrhuncu.

Crne prognoze su se obistinile. Kako SportSport.ba saznaje Bešić je pokidao križne ligamente desnog koljena, istog onog kada je nastupao za popularne Karamele.

Iskusni veznjak je danas bio podvrgnut magnetnoj rezonanci, a crne sumnje su se obistinile i 32-godišnjaku slijedi višemjesečni oporavak.

Bh. reprezentativac se povrijedio u 25. minuti susreta protiv Kisvarde, ranije je upisao osam uzastopnih mečeva kao starter i na terenu je proveo svaki minut.

Povreda dolazi u najgorem mogućem trenutku pošto je veznjak poznat po agresivnom i energičnom pristupu počeo da pruža sjajne partije, tako je u ranijem duelu protiv Ujpesta imao čak devet oduzetih lopti.

Oglasi

Bešić je postao spona između napade i odbrana Ferencvaroša, imao je i važnu ulogu u tranziciji i sigurno će nedostajati prvaku Mađarske.

Nedostajat će i selektoru Faruku Hadžibegiću koji će tako kvalifikacije morati početi bez jednog od potencijalnih startera u vezom redu.

Računajući sva takmičenja Bešić je do sada u ovoj sezoni skupio 24 nastupa, igrao je u kontinuitetu i sigurno je da bi start kvalifikacija za Euro dočekao u optimalnoj formi.

Zmajevi misiju plasmana na završni turnir prvenstva Evrope počinju krajem marta kada su na programu dueli protiv Islanda (23. mart; Zenica) i Slovačke (26. mart; Bratislava).

Selektor Hadžibegić bi spisak trebao objaviti početkom marta, a informacija o povredi Bešića je ono što mu je najmanje trebalo u danima kada kuje planove kako na najbolji mogući način otvoriti kvalifikacije. 

Top Komentari

King_Kenny
...ovo je dobitak za reprezentaciju...nikakav igrac vazda bio i na osnovu jedne solidne utakmice na SP se prodao...u Evertonu se promijenilo 6 trenera dok je on bio clan kluba i ni jedan ga nije imao u planovima...pametnom dosta...
2 7
Ecosport
Ovo odavno nije ozbiljan igrač. Nikakav gubitak za reprezentaciju.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi