Raste strepnja zbog Bešićeve povrede: U Mađarskoj strahuju od najgoreg!
Bešić danas povrijeđen, strahuje se od povrede ligamenata.

Sutra su pregledi

Raste strepnja zbog Bešićeve povrede: U Mađarskoj strahuju od najgoreg! · Saznajemo

E. Ganibegović

Danas smo dobili jako loše vijesti iz Mađarske. U utakmici tamošnje OTP Bank lige povrijedio se Muhamed Bešić, a saznanja do kojih smo došli nisu baš lijepa.

U okviru 19. kola mađarske OTP Bank lige danas su se na Varkert stadionu sastali Kisvarda i Ferencvaros i odigrali 0:0.

Bio je to pravi bh. derbi u kojem smo vidjeli čak pet bh. fudbalera u početnim postavama. Kod domaćina su počeli Mešanović i Jovičić (Alić ostao na klupi), dok su kod Ferencvarosa počeli Kovačević, Ćivić i Bešić uz Gojaka koji nije bio u zapisniku.

Nažalost, u 25. minuti loša vijest. Zbog povrede je igru napustio Muhamed Bešić, a umjesto njega na teren je ušao mađarski veznjak Balint Vecsei.

Odmah nakon utakmice, za SportSport.ba je iz izvora bliskih mađarskom prvaku potvrđeno kako se strahuje od najgore povrede - povrede ligamenata.

Naime, Bešiću je stradalo koljeno i za nadati se da ipak nije nešto ozbiljnije. Pregledi su zakazani za sutra kada će biti poznato više informacija.

Oglasi

U augustu 2016. godine Bešić je doživio povredu ligamenata koja ga je s terena udaljila sedam i po mjeseci nakon čega jednostavno više nije mogao da se vrati, te bi bilo užasno da već drugi put bude primoran kroz to prolaziti.

Velika je to šteta svakako i za Ferencvaros. Bešić je ove sezone konačno uhvatio svoj pravi ritam i jedan je od najstandardnijih igrača mađarskog prvaka - nastupio je na 21 utakmici i upisao jednu asistenciju.

Za glavu ću se uhvatiti i selektor reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić. Spisak bi trebao biti objavljen za nekih mjesec dana, dok kvalifikacije za EURO počinju 23. marta utakmicom protiv Islanda na Bilinom polju.

Nadamo se kako će Mume ipak biti na spisku, odnosno da će sutra s medicinskih pregleda doći koliko toliko lijepe vijesti. 

Podsjetimo, Bešić je u Ferencvaros stigao u ljeto 2021. godine iz Evertona. Upravo je iz Ferencvarosa u Everton i otišao te 2014. godine kao najbolji igrač u Mađarskoj i fudbaler koji je odigrao sjajne utakmice na Mundijalu u Brazilu. 

Top Komentari

user1582295817
Cccccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi