Bjelica nahvalio Hiroša, on priznao da su ga htjeli i najveći bh. timovi, ali i Hajduk
Foto: NK Osijek

Karijeru nastavlja u Osijeku

Bjelica nahvalio Hiroša, on priznao da su ga htjeli i najveći bh. timovi, ali i Hajduk

E. Škorić

Sada već bivši igrač i kapiten Mladosti iz Kaknja Amer Hiroš danas je predstavljen kao prvo pojačanje Osijeka.

Osijek, kojeg s klupe predvodi bivši trener Dinama Nenad Bjelica, predstavio je 24-godišnjeg veznjaka koji je slovio za ponajboljeg premijerligaškog nogometaša u minuloj sezoni. Upravo zahvaljujući njemu, prije svega, Mladost je uspjela ostati u ligi.

On je s Osijekom dogovorio saradnju do ljeta 2024. godine.

"Prije svega, iskoristio bih priliku zahvaliti se svom sada već bivšem klubu Mladost Kakanj, od predsjednika, stručnog stožera i posebno suigrača. Tamo mi je zaista bilo lijepo i drago mi je da momčad ostaje u Ligi. Bio sam desetka i kapetan, a došao sam kod njih na probu i to još iz Prve lige Federacije BiH. Inače, „Željino“ sam dijete, prošao sam na Grbavici mlađe kategorije, nastupio u nekoliko seniorskih prvenstvenih utakmica, čak i u Europi. Kasnije sam krenuo nekim drugim putem, tražeći svoju nogometnu afirmaciju", uvodno je rekao Hiroš.

Amer Hiroš
Amer Hiroš FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

5 nastupa
5 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Ove sezone je postigao sedam golova uz dvije asistencije, a ističe da je imao ponude nekoliko timova iz Hrvatske, ali da su ga željeli i najbolje ekipe u BiH.

Oglasi

"Zadovoljan sam svojim učinkom, no više od toga činjenicom da je momčad izborila opstanak. Da, odbio sam dosta ponuda, mogu sada reći da su interes pokazali svi vodeći klubovi u Bosni i Hercegovini, a do mene su dolazile informacije kako me u susjednoj Hrvatskoj prate Osijek, Rijeka i Hajduk".

Oduševljen je zbog toga što će igrati za Osijek i što će sarađivati s Bjelicom.

"Čuo sam već na zimu da sam Osječanima „na radaru“. Znam da dolazim u veliki klub, a posebno mi je drago zbog trenera Bjelice i suradnje s njim. I on je bio „desetka“ i to jako dobra, što je meni bitno u smislu onoga što očekujem u novoj sredini. Pratio sam HNL i vidio da utrka za prvaka dugo nije dugo bila tako neizvjesna. Uvjerio sam se u kvalitetu momčadi koja igra napadački nogomet koji meni najviše odgovara. Na kraju smo se dogovorili na obostrano zadovoljstvo. Naravno da priželjkujem uzlet u karijeri, puno očekujem i od sebe i od momčadi. U Osijeku sam prepoznao mentalitet koji, uz sve ostalo, može biti presudan i za osvajanje titule prvaka", dodao je Hiroš koji može da igra kao veznjak ali i kao krilni napadač.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bjelica je takođe presretan što će Hiroš pojačati konkurenciju u njegovoj momčadi.

"Jako smo sretni da smo uspjeli dovesti jednog od najboljih igrača bosansko-hercegovačke lige koji je u odličnim godinama, a bio je i kapetan svoje dosadašnje momčadi, što također govori o njegovim kvalitetama. Igrač je koji može biti vrlo konkretan na krilu ili u sredini terena, iza napadača. Vrlo je nezgodan u igri „jedan na jedan“, sposoban je stvoriti višak, isto tako i u tranziciji može biti opasan kao i na malom prostoru. U svakom slučaju, vrlo interesantan igrač i nadam se da će nam pomoći u nastojanju ostvarenja naših ciljeva i veselimo se njegovom dolasku", dodao je Bjelica.

Top Komentari

gubavica11
Narkomancina
1 14
user1621880652
Svaka ćast majstore, gledao sam utakmicu protiv Sarajeva igrać utakmice,i želim ti mnogo uspjeha u novom klubu i bez povreda...??
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi