Amerikanci "upisali" tri boda, a onda se u finišu pojavio "nevidljivi" Gareth Bale i sve promijenio

Remi SAD-a i Velsa

Amerikanci "upisali" tri boda, a onda se u finišu pojavio "nevidljivi" Gareth Bale i sve promijenio

Endin Čaušević

Sjedinjene Američke Države i Vels remizirali su večeras rezultatom 1:1 u pvom meču grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru.

Amerikanci su odigrali odlično u prvom poluvremenu i činilo se da će sigurno da dođu do pobjede protiv Velšana koji večeras nisu djelovali baš najbolje na terenu, ali ponovo ih je spasio Gareth Bale.

SAD je odlično otvorio meč i zaprijetio već u desetoj minuti kada je u prilici bio Sargent, ali je stativa spasila Vels.

Amerikanci su imali potpunu incijativu u prvom poluvremenu, dok su Velšani muku mučili da barem koliko-toliko zadrže loptu u svom posjedu.

Odličnu igru Amerika je krunisala u 36. minuti kada je uspjela da dođe do prednosti. Amerikanci su odigrali odličnu akciju nakon koje je Weah pogodio za 1:0 na asistenciju Pulišića.

U drugom poluvremenu Velšani su zaigrali mnogo bolje i konkretnije, dok je u igri Amerike bio vidljiv pad što ih je na kraju i koštalo tri boda u ovoj utakmici.

Oglasi

Vels je prvu veliku priliku u ovoj utakmici imao u 65. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta dolazi do Daviesa koji je pokušao glavom s pet metara, ali je Turner to fantastično odbranio.

Već u narednoj minuti ponovo prijeti Vels. Ovaj put nakon kornera glavom je pokušao Moore, ali lopta ide preko gola Amerikanaca.

I kada su svi očekivali da će Amerikanci da sačuvaju svoju prednost i upišu tri boda na startu Mundijala na sceni se pojavio Gareth Bale koji je bio skoro nevidljiv na terenu do tog trenutka.

Bale je uspio iskusno da izbori penal nakon duela sa Zimmermanom, a upravo je kapiten Velsa zabio gol sa bijele tačke za konačnih 1:1 i veliki bod svoje reprezentacije koja se na Mundijalu pojavila po prvi put još nakon 1958. godine.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao iako je bilo nekoliko solidnih prilika na obje strane, te je ostalo 1:1.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U ovoj grupi na prvom mjestu je Engleska koja je danas deklasirala Iran sa 6:2 i ima tri boda, dok Amerika i Vels imaju po bod. Iran je na dnu tabele bez osvojenih bodova nakon prvog kola.

U narednom kolu Vels očekuje duel protiv Irana, a Amerikanci će odmjeriti snage protiv zahukhtalih Engleza.

Top Komentari

Jadnimi
Koštao ih je 2 a ne 3
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi