Amerikanci igrali kao Brazilci u Kelnu

Prijateljska utakmica

Amerikanci igrali kao Brazilci u Kelnu

Edmir Škorić

Njemačka i Sjedinjene Američke Države odigrali su prijateljsku utakmicu.

Njemačka je poražena od SAD-a u Koelnu. Izabranici Jurgena Klinsmanna uspjeli su da odole svjetskim prvacima, da pokažu kako se igra nogomet i na kraju upišu pobjedu.

Amerikanci su nakon sjajne akcije u 41. minuti došli do izjednačenja, a strijelac je bio Diskerud na asistenciju Bradleyja.

Prethodno su Nijemci poveli golom Marija Goetzea u 12. minuti. U samoj završnici utakmice je rezervista Wood pogodio za potpuno slavlje gostiju.

Nešto ranije je Švicarska savladala Lihtenštajn s 3:0. Dvostruki strijelac bio je Džemaili, dok je jednom pogodio i Shaqiri.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.