Ten Hag ga ponizio u Ajaxu, u subotu ga trener uhvatio od bijesa za vrat i odmah dobio otkaz

Čelnici kluba ekspresno reagovali

Ten Hag ga ponizio u Ajaxu, u subotu ga trener uhvatio od bijesa za vrat i odmah dobio otkaz

E. Čaušević

Njemački fudbaler Amin Younes ponovo se našao u centru skandala koji se desio u subotu na treningu Utrechta, a epilog svega jeste otkaz kojeg je dobio trener ovog kluba Henk Fraser.

Younes je dobro poznato ime u svijetu fudbala jer je riječ o nekadašnjem igraču Ajaxa koji je bio velika nada, ali na kraju nije opravdao očekivanja.

On je ponikao u B. Monchengladbach, ali je najbolje parijer pružao u dresu Ajaxa za koji je igrao tri sezone. Međutim, sve se promijenilo početkom 2018. godine kada je napravio skandal na jednoj utakmici.

Tada je Younes odbio da uđe u igru kada ga je pozvao trener Erik ten Hag, a zbog toga više do kraja sezone nije odigrao ni minute. Sve to dešavalo se jer je već tada odbio produžiti ugovor i dogovorio je odlazak u Napoli.

Ten Hag takav bezobrazluk nije tolerisao i Younesu više nije dopustio da igra, a on je na kraju otišao u Napoli. Tu nije uopšte opravdao očekivanja i dvije godine proveo je na posudbi u Frankfurtu.

Oglasi

Početkom godine iz Napolija je prešao u Ettifaq iz S. Arabije, ali je ljetos ponovo odlučio da se vrati u Evropu i to u Nizozemsku gdje je potpisao za Utrecht.

Međutiim, Younes je danas ponovo glavna tema u javnosti nakon skandala koji se u subotu desio na treningu ovog kluba.

Nizozemski mediji objavili su da je došlo do fizičkog obračuna Younesa i trenera Frasera koji je ovog 29-godišnjeg igrača u jednom trenutku uhvatio za vrat, ali na sreću ostali igrači su iz brzo razdvojili.

Svemu je svjedočio i direktor Jordy Zuidam, a već jutros čelnici Utrechta su reagovali u dali su otkaz Fraseru.

Oglasi

On je ljetos preuzeo klub i ne ide mu baš najbolje i sve više se špekulisalo da će svakako da dobije otkaz. No, niko ni slutio nije da će baš na takav način završiti priču u Utrechtu.

Iz Utrechta su potvrdili da Fraser više nije trener ovog kluba, ali nisu željeli da idu u detalje i otkriju zašto je došlo do fizičkog obračuna između njega i Younesa.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Ovo se nikada nije desilo u mojoj karijeri. Ne pristaje mi kao treneru, ali ni imidžu kluba. Naštetio sam klubu i povrijedio mnoge s tim uključujući i sebe. Zato je odlučeno da odem iz kluba. Prešao sam sve granice i iskreno mi je žao zbog toga", poručio je Fraser nakon incidenta.

Franser je ljetos preuzeo Utrecht nakon što je napustio mjesto pomoćnika Lousa van Gaala u reprezentaciji Nizozemske. Prije toga trenirao je Spartu iz Rotterdama, Vitesse i ADO Den Haag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi