Odbio ući u igru kod Ten Haga i sada ga svi porede s Ronaldom, a on je odlučio otkriti istinu

Younesu zasmetale priče o meču iz 2018. godine

Odbio ući u igru kod Ten Haga i sada ga svi porede s Ronaldom, a on je odlučio otkriti istinu

E. Čaušević

Nakon što je Erik ten Hag izbacio Cristiana Ronalda iz sastava Manchester Uniteda zbog bahatog ponašanja u centru pažnje našao se nekadašnji igrač Ajaxa, Amin Younes, zbog tvrdnji da je on sve to prošao dok je sa Ten Hagom sarađivao u nizozemskom klubu.

Ronaldo je prošle sedmice napravio još jedan bahat potez kada je prije kraja utakmice protiv Tottenhama na Old Traffordu otišao vidno ljut u svlačionicu jer je shvatio da ga Ten Hag neće uvoditi u igru.

Ovaj potez razočarao je navijače Manchester Uniteda, ali i Ten Haga koji ovaj put nije odlučio Ronaldu progledati kroz prste. On je izbacio Portugalca iz prvog tima i on nije konkurisao za derbi protiv Chelseaja, te je bio primoran da trenira s rezervnom ekipom.

Nakon svega toga u centru pažnje našao se odjednom i Younes koji je svojevremeno s Ten Hagom sarađivao u Ajaxu, a engleski mediji tvrdili su da je on na svojoj koži osjetio kako izgleda kada vas Ten Hag kazni.

U centru pažnje našla se utakmica iz 2018. godine dok je Younes još bio u Ajaxu i kada je navodno odbio da uđe u igru protiv Herenveena, te od tog trenutka on više nije do kraja sezone odigrao ni minute za Ajax.

Mnogi su smatrali da je Ten Hag tada to namjerno uradio Younesu i pokazao mu da se takvo nepoštovanje neće tolerisati, te da je sada sličnu stvar uradio i s Ronaldom.

Oglasi

Međutim, nakon što se našao u centru pažnje Younes je odlučio da se oglasi i poruči da to nisu tačne informacije, te da je Ten Hag zbog drugog razloga odlučio da mu više neće dati da igra za Ajax do kraja te sezone.

"Ovo što se piše nije istina. Tri mjeseca prije svega toga sam već potpisao za Napoli kao slobodan igrač jer nisam htio ostati u Ajaxu i produžiti ugovor. Bilo je tada jasno da odlazi i priča je potpuno drugačija nego što je vi sada predstavljate", poručio je Younes.

r/soccer - Amin Younes on Twitter responding to comparisons made with Ronaldo refusing to come on as a substitute earlier this week. Younes himself refused to come on as a substitute under ten Hag in 2018

Potražite više informacija na temu Premier league:

Younes je na kraju te sezone otišao u Napoli gdje se nije previše naigrao niti je opravdao očekivanja kluba iz Napulja.

Kasnije je otišao u Eintracht Frankfurt iz kojeg je prešao u Al Ettifaq, a trenutno je član Utrechta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi