Posljednji čovjek koji je odbio ući u igru kod Ten Haga nije se dobro proveo
Foto - Screenshot

Erik ten Hag nema milosti

Posljednji čovjek koji je odbio ući u igru kod Ten Haga nije se dobro proveo

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo (37) suspendovan je od menadžera Manchester Uniteda Erika ten Haga.

Nizozemski stručnjak odlučio je izbaciti Portugalca iz tima nakon što je ovaj odbio ući u igru u duelu s Tottenhamom (2:0) te ga neće biti u duelu protiv Chelseaja.

Također, CR je prinuđen trenirati s mladim timom u narednim danima, kažnjen je oduzimanjem dvosedmične plate i morat će se javno izviniti saigračima zbog ponašanja.

Erik ten Hag se i ranije suočio sa sličnim ponašanjem jednog od svojih fudbalera. Posljednji koji se usudio odbiti ulazak u igru je njemački fudbaler Amin Younes.

Ovaj fudbaler, kao i Ronaldo, nije bio zadovoljan činjenicom da igra jako malo. Ten Hag mu je nakon oporavka od povrede 2018. godine davao minute na kapaljku i to se ovom fudbaleru nije dopao.

Oglasi

Zbog toga je odbio ući u igru u meču protiv Heerenveena. Ten Hag ga je pozvao, ali Nijemac je hladnokrvo odbio tadašnjeg trenera Ajaxa.

Mirno je to Ten Hag prihvatio. Samo je slegao ramenima i okrenuo se prema terenu, a isto je napravio i Younes.

Od tog trenutka ovaj fudbaler više nije bio u njegovim planovima. Ten Hag ga je izbacio iz ekipe, trenirao je s omladincima i do kraja sezone nije odigrao više ni sekundu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju sezone Ajax ga je prodao Napoliju. Tamo Younes nije dugo izdržao i iz Napulja je pobjegao zbog mafije, a zatim je igrao za Eintracht i Al Ettifaq. Trenutno je član Utrechta.

Ronaldo je međutim veće ime od njemačkog fudbalera. Vidjet ćemo kako će menadžer Uniteda postupiti s portugalskom zvijezdom u narednom periodu, a za sada je suspenzija dodijeljena samo za utakmicu s Chelseajem.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647539682
Ovakve trenere niko ne voli daj budi autoritet a da si dibar sa cijelim timom ovo je samo dizanje samog sebe gdje nece nigdje zavrsit
5 8
Arnel925
Derpe od covjeka! Fuj!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi