Jedan od otpisanih 'oprostio' Halilhodžiću: "Sve je prošlost, tu sam ako trebam"
Foto - EPA

Amine Harit spreman igrati za Maroko

Jedan od otpisanih 'oprostio' Halilhodžiću: "Sve je prošlost, tu sam ako trebam"

Midhat Šljivak

Vahid Halilhodžić bi mogao napustiti klupu selekcije Maroka iako je ovaj nacionalni tim odveo na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Marokanska javnost ogorčena je na bh. trenera jer je iz nacionalnog tima izbacio velike zvijezde, koji su mu kvarili atmosferu unutar nacionalnog tima.

Predsjednik Fudbalskog saveza Maroka Fouzi Lekjaa najavio je prije nekoliko dana da će za Maroko u Kataru igrati najbolji igrači koje ova država ima i da niko nije nedodirljiv u nacionalnom timu, pa ni selektor Halilhodžić.

Zbog toga je zakazao pregovore s glavnim zvijezdama Hakimom Ziyechom i Noussairom Mazraouijem. Oni će odgovoriti na pitanje žele li igrati pod vodstvom 69-godišnjeg trenera, a od odgovora će zavisti budućnost bh. stručnjaka na klupi Maroka.

Međutim, jedan od otpisanih igrača, 24-godišnji veznjak Marseillea Amine Harit, spreman je da ponovo sarađuje s Vahom. On je to jasno poručio u razgovoru za RMC.

"Nemam problema s nekim. Istina je da sam imao određenih nesporazuma sa selektorom, ali sve je to prošlost. Ako bi me pozvao, naravno da bih se odazvao", rekao je Harit i dodao je:

"Ne igra se za reprezentaciju zbog jednog čovjeka već zbog naroda. To je moja zemlja. Bilo bi ludo igrati na Svjetskom prvenstvu", istakao je ovaj fudbaler za RMC.

Amine Harit je u prošlosti imao dosta problema s ponašanjem, ali se očigledno malo smirio i nema većih skandala u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovaj 24-godišnjak je za Maroko odigrao 11 utakmica, no posljednji put je nastupio prije dvije godine, a zbog ispada koje je imao Halilhodžić ga nije želio u svom timu.

Harit je također bio među onim koji su najavljivali da neće igrati dok je bh. trener na klupi Maroka, ali on se očigledno predomislio.

Top Komentari

lalinjo
Pazi ti ovo,narod Maroka je protiv Vahe,jer je potjerao ljenčine i mazlume koji misle da je repka njihova i da mogu raditi što hoće,ako je stvarno tako moj Vaha nemaš tu šta tražiti,samo ih oderi financijski da im više ne padne napamet da te slučajno ponovo nazovu.
10 0
FahroKonjHodzic
isceraj ga vaha mostara ti
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti