I Begovićev otac "riga vatru": "Zašto je Asmir napustio reprezentaciju? Podmetnuli ste mu koronu"

Traje rat statusima, ne štedi se tastatura

I Begovićev otac "riga vatru": "Zašto je Asmir napustio reprezentaciju? Podmetnuli ste mu koronu"

A. Čaušević

Veliku buru u bh. sportskoj javnosti izazvao je Asmir Begović tokom prijateljske utakmice izmeđeu BiH i Kuvajta. 

Moglo bi se reći sada već bivši bh. reprezentativac je osuo paljbu prema trenutnom rukovodstvu Nogometnog saveza, između ostalih ih je nazvao kriminalcima. 

Begović je to uradio na društvenoj mreži Twitter, a nakon prespavane noći "rat statusima" nastavio je njegov otac Amir.

U objavi na društvenoj mreži Faceboook Begović senior je javno otkrio neke detalje koji su do sada kružili po kuloraima. Između ostalog zašto i njegov sin nije više član reprezentacije.

Begović senior je reagovao i na izjavu Vice Zeljkovića za SportSport.ba kojoj je predsjedik Saveza najavio tužbu protiv trenutnog čuvara mreže Evertona. 

Oglasi

“Gospodine Zeljkoviću, mogli bi i vi na sud. Reći da nema karaktera za nekoga ko je pomogao mnogim ljudima, udruženjima, djeci sa specijalnim potrebama… je u najmanju ruku za sud ili možda psihijatriju. Nisi čuo za Misimovića ništa iz prošlosti (tuča sa selektorom, bojkot baraža sa Portugalom, odnos prema bratu Spahiću prilikom izbora selektora, psovanje Sušića i mitraljez itd).

Spusti malo loptu na zemlju gospodine i gledajte da se pobijedi Kazahstan. Onda ćemo diskutovati ko je kakav karakter. Šta bi prošlog oktobra, zašto je Asmir napustio reprezentaciju? Podmetnuli ste mu koronu, raspitajte se šta je bilo. Burić pozitivan, sakriveno da ne bi Šehić u karantin. Obavijestite javnost šta je bilo Zeljkoviću. Nemoj se praviti važan.

Znam da ti ima po kome doći i malo više respekta prema Asmiru kao predsjednik saveza. 63 nastupa, još uvijek je šesti na vječnoj listi, a pogotovo prema Barbarezu. Još si ti zelen dijete. I napomena, 11 igrača čini fudbalski tim", poručio je Begovićev otac.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjećanja radi, Zeljković je odman nakon utakmice BiH - Kuvajt kazao sljedeće:

"A, Begović, to je čovjek bez karaktera koji će na sudu morati dokazati svoje izjave. Zna on dobro šta je radio u prošlosti, makar sam dobio takve informacije i zasluženo ga nema u reprezentaciji. Imamo Šehića koji je klasa. Žalosno je da na ovakav način proziva, prije svega jednog Misimovića koji je za ovu reprezentaciju dao mnogo, pa i nakon kraja karijere".

Promo

Top Komentari

Hordas_Aristotel
PODRŠKA ZA ASMIRA I SERGEJA !
83 6
Chico
sportsport je Vickov portal !
56 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi