Ova slika najbolje pokazuje šta Amira Hadžiahmetovića očekuje u Bešiktašu

Pojačao vezni red turskog velikana

Ova slika najbolje pokazuje šta Amira Hadžiahmetovića očekuje u Bešiktašu

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Amir Hadžiahmetović potpisao je jučer za Bešiktaš, u koji dolazi iz Konyaspora.

U večernjim satima proteklog dana Hadžiahmetović je stigao u Istanbul kako bi upoznao nove saigrače. Prošao je ljekarski pregled u bolnici Acibadem Altunizade, a zatim se susreo sa trenerom Senegom Gunesom i igračima. Kasniej je potpisao ugovor na 4.5 godine.

"Dobro došao u porodicu Bešiktaš", poručio mu je sportski direktor Ceyhun Kazanci.

Možda zapravo ova slika najbolje govori gdje je Amir doašo i šta ga očekuje. Prijateljski ga je ugostio iskusni Nathan Redmond, ofanzivac koji se smatra vođom svlačionice.

Bešiktaš će Konyasporu platiti 3,2 miliona eura, a 15 posto od iznosa ide njegovom bivšem klubu Željezničaru. Također, Konyaspor stiče prava na 20 posto od eventualne naredne prodaje igrača.

Oglasi

Amir Hadžiahmetović je izjavio da je svjestan da je došao u veliku zajednicu i da će dati sve od sebe za Bešiktaš.

"Odavno sam imao interes za ovaj klub. Bio sam jako sretan kada je stigla ponuda. Kao što sam već rekao, htjeli su me i drugi klubovi, ali ja sam najviše inzistirao da dođem u Bešiktaš. Mnogo sam puta igrao protiv Bešiktaša u dresu Konyaspora i izbliza sam vidio veličinu njegovih navijača. Ovi ljudi zaslužuju sve. Pokazali su mi veliku brigu i ljubav. Na tu ljubav odgovorit ću igrama na terenu,. Pridružio sam se ekipi i sada se veselim igranju", kazao je Hadžiahmetović.

Već u subotu u 14 sati Bešiktaš ide u goste Sivassporu u 23. kolu turske Super lige, što bi mogla biti prilika da naš veznjak upiše debi.

Bešiktašu je neophodna pobjeda jer lovi treće mjesto i izlaz u Evropu. Trenutno je četvrtoplasirani sa 39 bodova, a Basaksehir ima bod više na trećem mjestu. Blizu je i Fener sa 45 bodova, no vodeći Galatasaray sa 51 bodom isuviše daleko.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Amirov trenutni tim je jučer doživio neočekivan domaći poraz od Istanbulspora sa 1:0 i nalazi se na osmom mjestu, ali sa samo šest bodova više u odnosu na ekipe iz opasne zone.

Nezadovoljni navijači potom su sinoć ispred stadiona čekali čelnike kluba da se s njima obračunaju nezadovoljni situacijom u klubu, a svakako i prodajom jednog od najboljih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi