Amir Hadžiahmetović napušta Bešiktaš, ali i Tursku?
Da li će nakon dosta godina Hadžiahmetović napustiti Tursku?

Špekulacije na Bosforu

Amir Hadžiahmetović napušta Bešiktaš, ali i Tursku?

E. Ganibegović

Zimski prijelazni rok je pred vratima, a danas se još jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine počeo povezivati s odlaskom iz svog kluba.

U februaru ove godine je bh. reprezentativac Amir Hadžiahmetović iz Konyaspora prešao u Bešiktaš, no sada dolaze informacije kako bi mogao napustiti velikana iz Istanbula.

Kako prenose turski mediji, za našeg veznjaka postoji interes iz inostranstva i mogao bi napustiti ne samo Bešiktaš i Istanbul, nego i Tursku.

Javljeno je kako će Bešiktaš njega pustiti ako dođe dobra ponuda i da može ići na zimu, no nije poznato ni odakle dolazi interes, ni koji iznos bi zadovoljio čelnike turskog tima.

Bešiktaš je Konyasporu platio 3,2 miliona eura za njegove usluge, te sigurno ne bi pristao na iznos manji od pet miliona eura.

Oglasi

Amir Hadžiahmetović je u Tursku stigao 2016. godine iz Željezničara, te bo mu eventualni transfer donio treću zemlju, a četvrti klub u karijeri.

Ove sezone je upisao 26 nastupa i četiri asistencije, dok još uvijek čeka na prvi pogodak.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 30 nastupa, no još uvijek nije postigao pogodak. Najbliži tome bio je u junu ove godine kada je izvodio penal protiv Luksemburga, no nije pogodio.

Ostaje da sačekamo i vidimo da li će doći do transfera. Sigurno bi u narednim danima trebali znati i više informacija oko kluba ili klubova koji se za njega zanimaju.

Top Komentari

user1613662710
Nismo dobili pare ni od konjaspora a vec nam se smijesi lova i od Besiktasa hah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi